Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wetswijziging tegen vervalsen euro's

Datum nieuwsfeit: 21-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE FIN

MIN FIN: WETSWIJZIGING TEGEN VERVALSEN EURO'S

PERSBERICHTNR. 99/087 Den Haag 21 april 1999

WETSWIJZIGING TEGEN VERVALSEN EURO'S

Minister Zalm van Financiën heeft vandaag een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd dat de bestaande wetgeving tegen het vervalsen van euro.s verder verscherpt. Het gaat om penningen en andere voorwerpen waarop een aanduiding is geplaatst, waardoor de indruk zou kunnen ontstaan dat zij als eurobankbiljetten of als euromunten te gebruiken zijn.

Doel van het wetsvoorstel is ook het vertrouwen van het publiek in de euro te waarborgen. Dit is van belang voor een goed verloop van de introductie van de chartale euro op 1 januari 2002. De nieuwe wet verbiedt nu reeds het vervaardigen, het in bezit hebben en het verspreiden van dit soort munten of biljetten. De Europese Commissie heeft in een aanbeveling de EU-lidstaten opgeroepen maatregelen te treffen tegen de verkoop, verspreiding en het op voorraad hebben van penningen of andere op munten lijkende voorwerpen met een verwijzing naar de euro.
Het wetsvoorstel verbiedt ook in de periode van 2002 tot 2010 de verkoop, verspreiding of het in voorraad hebben van penningen of drukwerken die naar de gulden verwijzen. Hierdoor kan verwarring ontstaan, aangezien gedurende een groot deel van deze periode guldenmunten en biljetten bij de Nederlandsche Bank kunnen worden ingewisseld tegen euro.s.

Woordvoerder: drs. F.F.M. Kemperman
Telefoonnummer: 070-342 8236

21 apr 99 16:39

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie