Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 21-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 04/21/99

Persbericht Eindhoven, 21 april 1999/

Berichten uit Eindhoven
Eindhoven: Man gooit met teer

Dinsdagavond om 23.10 uur is een 49-jarige Eindhovenaar in zijn woning aan de Slagerstraat aangehouden. De man wordt er van verdacht eerder op de avond teer te hebben gegooid tegen twee bestelauto's van een buurtgenoot. Het motief van deze vernieling is niet bekend.

Eindhoven: Dronken man rijdt tegen geparkeerde auto Op de Schubertlaan is dinsdagavond om 22.10 uur een 28-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. Hij was op die straat met zijn auto tegen een geparkeerde auto gereden. Door deze aanrijding duwde hij de geparkeerde auto tegen twee andere geparkeerde auto's. de man had gedronken. De ademanalyse gaf een promillage van 1,6 aan. Hij had geen rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op. De man kreeg een rijverbod van 8 uur.

Eindhoven: Man vernielt motor van broer
Een 25-jarige man uit het Belgische Hamont-Achel is dinsdagavond om 23.05 uur op de Ranonkelstraat aangehouden. De man had geprobeerd met zijn auto de motorfiets van zijn 34-jarige broer uit Maarheeze op te rijden. Dat was niet gelukt omdat een paal (rotterdammertje) voor de motor stond. Daarna vernielde hij de bougiedoppen van de motor. Hij sloeg zijn broer ook nog in het gezicht. De man is voor onderzoek ingesloten. Waarover de ruzie tussen de broers ging is niet bekend.

Eindhoven: Fietsster gewond
Een 39-jarige Eindhovense vrouw is woensdagmorgen om 8.10 uur bij een aanrijding op de kruising Sterrenlaan - Argonautenlaan gewond geraakt. De vrouw fietste vanuit het fietspad van de Craterlaan de kruising op. Zij passeerde daarbij een groepje fietsers dat stond te wachten voor het rode verkeerslicht. Een 55-jarige Helmonder reed met zijn vrachtauto over de Sterrenlaan, rijdend vanuit de richting Nuenen. Hij had op de kruising groen licht. Hij probeerde de fietsster nog te ontwijken maar reed tegen de achterkant van haar fiets. De kwam door de aanrijding op de middenberm terecht. Zij is met een hersenschudding en gekneusde ribben in het Catharinaziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Verkeerscontroles
De politie van de Binnenstad heeft woensdagmorgen enkele verkeerscontroles gehouden op kruisingen aan het 18 Septemberplein, Fellenoord, Willem de Zwijgerstraat, Vonderweg en Boschdijktunnel. Er zijn 20 verbalen uitgeschreven; 17 voor het door rood licht rijden, 2 voor het veranderen van rijstrook (voorsorteringsvak) en 1 voor een vervallen APK.

Eindhoven: Passagier gewond door remmende bus
Een 50-jarige Eindhovense vrouw is woensdag om 13.35 uur gewond geraakt toen de chauffeur van een lijnbus plotseling moest remmen voor een fietser die door rood wilde rijden. Het ongeval gebeurde op het 18 Septemberplein. De bus reed in de richting van de Vestdijk en de fietsster, een 44-jarige Eindhovense vrouw wilde de Vestdijk oversteken terwijl het verkeerslicht op rood stond. Zij had de bus niet gezien. Door de noodstop viel de 50-jarige vrouw uit haar stoel en raakte een stang. Zij is met nek- en rugklachten naar het Catharinaziekenhuis gebracht.

Berichten uit Helmond
Helmond: Inbraak in woning

Dinsdagavond tussen 19.45 uur en 23.00 uur, is er een inbraak gepleegd in een woning aan de Twijnsterhof. De toegang tot de woning werd verkregen door vernieling van een voordeur. Uit de woning is een videorecorder, videobanden en een aantal Cd's, weggenomen

Helmond: Hennepplantage aangetroffen

Vanmorgen omstreeks 11.45 uur, is in een woning aan de Pistoriusstraat een hennepkwekerij aangetroffen. De 443 planten en de benodigde apparatuur zijn inbeslaggenomen en zullen worden vernietigd. Door de PNEM is geconstateerd dat de stroom voor de plantage illegaal werd afgetapt. De 39-jarige Helmondse verdachte is gehoord en nadien heengezonden.

Berichten uit Veldhoven
Inbraak in auto

Dinsdag 20 april, omstreeks 19.00 uur, ontdekte de eigenaar van een personenauto,dat er in zijn voertuig was ingebroken. Deauto stond geparkeerd op de Kapteijnlaan. Van de auto die op een oprit stond is een portier geforceerd. Uit de auto zijn twee geluidsboxen ontvreemd.

Poging Inbraak woning
Op dinsdag 20 april is omstreeks 04.00 uur, geprobeerd in te breken in een woning aan de Hunnenberg. Het slot van de achterdeur is geforceerd. Doordat de hond ging blaffen werden de bewoners gewekt. De dader is gevlucht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie