Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Flinke stijging reizigers Nightliner Tilburg

Datum nieuwsfeit: 21-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

6-4-99

Flinke stijging reizigers Nightliner

Vanaf 1 januari 1999 is de gewijzigde Nightliner in Tilburg van start gegaan. Hierbij is de route naar Goirle vervangen door een route naar Berkel-Enschot en Udenhout. Uit cijfers over de eerste zes weken van 1999 blijkt dat deze wijziging een succes is. Het aantal reizigers naar Berkel-Enschot en Udenhout (gemiddeld 90 per weekend) is beduidend hoger dan het aantal naar Goirle (gemiddeld 30 per weekend). De nieuwe route functioneert dan ook redelijk goed. Het totale aantal reizigers is ten opzichte van vorig jaar duidelijk gestegen: per weekend maken circa 300 reizigers gebruik van de Nightliner. Vorig jaar waren dat er circa 220. Tijdens carnaval (vrijdagnacht tot en met maandagnacht) maakten zelfs 2300 mensen gebruik van de nachtvoorziening. De route naar Reeshof trekt, net als vorig jaar, nog steeds de meeste reizigers (gemiddeld 175 per weekend, vorig jaar 140). De route naar Noord gemiddeld 50 per weekend, net zoals vorig jaar.

De Nightliner rijdt vanaf najaar 1997 in Tilburg. Deze speciale bus voor het uitgaanspubliek rijdt in de nacht van vrijdag en zaterdag. De bussen vertrekken om 2.00 en 3.00 uur vanaf De Heuvel en de Schouwburgring naar Tilburg Noord, Reeshof en Berkel-Enschot/Udenhout.

Voor de pers:
Esy Hoek, Stadszaken, telefoon 013-542 88 35
Joost van Bladel, BBA, 076-528 12 81.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie