Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gronings informatiesysteem via Internet beschikbaar

Datum nieuwsfeit: 22-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuws Gemeente Groningen

Nieuw publieksinformatiesysteem (StadsBRON) via internet beschikbaar

20 april 1999

Vanaf donderdag 22 april a.s. kan iedere internetgebruiker thuis vanuit de luie stoel informatie over de gemeente Groningen opvragen via StadsBRON. Op de website van de gemeente komt een speciale knop waarachter een schat aan informatie schuil gaat. StadsBRON is een publieksinformatiesysteem en is vergelijkbaar met een digitale stadsgids. Daarnaast bevat StadsBRON veel informatie over gemeentelijke diensten en producten.

Informatiezuil
Iemand die niet de beschikking heeft over internet kan, in het Gemeentelijk Informatie Centrum (GIC) in de Kreupelstraat 1 in Groningen, StadsBRON gratis via de zogenaamde WEBWALKER raadplegen. De WEBWALKER is een informatiezuil met daarin een computer met een aansluiting op internet. Het zoeken op deze informatiezuil gaat zeer eenvoudig door middel van een touchscreen.

Publieksbalies
Het GIC gebruikt StadsBRON nu ruim een jaar als publieksinformatiesysteem achter de balie. Ook andere gemeentelijke publieksbalies beschikken, via het gemeentelijk netwerk, over hetzelfde systeem. Naast de balies zijn er verspreid over de gemeentelijke diensten nog 60 werkstations aangesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie