Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gronings recherchebijstandsteam Booisma opgeheven

Datum nieuwsfeit: 22-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 04/22/99

Recherchebijstandsteam Booisma opgeheven/
Verdachte zaak Booisma heengezonden

Het onderzoek naar de moord op de 69-jarige Cor Booisma wordt een dezer dagen afgesloten. De 41-jarige verdachte die half januari werd aangehouden is vorige week door de officier van justitie uit zijn voorlopige hechtenis op vrije voeten gesteld. Tegen deze verdachte zijn geen verdere gronden aanwezig om hem in voorlopige hechtenis te houden. Wel wordt de man verdacht van diefstal en misbruik van de bankpas van het slachtoffer. Het onderzoek heeft geen verdachte van de moord opgeleverd.

Booisma werd op woensdagavond 11 november 1998 dood in zijn woning aangetroffen. De man lag al enige dagen dood in zijn woning. Na een uitgebreid buurt en technisch onderzoek werd in de opsporingsprogramma's van TV Noord en AVRO aandacht besteed aan de zaak. Enkele tientallen telefoontjes werden onderzocht. Op 15 januari 1999 werd een 41-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij kwam regelmatig bij het slachtoffer. Bovendien bleek uit het onderzoek dat de verdachte meerdere keren misbruik had gemaakt van een pinpas van het slachtoffer in verband met zijn verslaving.

De verdachte verbleef drie maanden in arrest, waarbij hij meerdere malen werd gehoord. Het onderzoek, dat ruim vijf maanden in beslag nam wordt daarmee vooralsnog afgesloten.

Voor nadere informatie afdeling voorlichting tel. 050-5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie