Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie voor terugdringen wachtlijsten thuiszorg Drenthe

Datum nieuwsfeit: 22-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Provinciale bijdrage van half miljoen voor terugdringen wachtlijsten thuiszorg

Assen, 20 april 1999
Persberichtnummer 99-084Gedeputeerde staten stellen voor om door middel van een eenmalige financiële injectie van 500.000 gulden een bijdrage te leveren aan de aanpak van de wachtlijsten in de thuiszorg. Hoewel de provincie op dit gebied geen wettelijke taak heeft, vinden GS het toch van belang om in alle bescheidenheid een gebaar te maken in de richting van de mensen die wachten op hulp van thuiszorg. Het voorstel van GS sluit aan bij het bestuursprogramma 1999-2003. Hierin staat: "Voor het terugdringen van de problematiek van de wachtlijsten in de zorg, worden, indien nodig en mogelijk, middelen beschikbaar gesteld."

Met een half miljoen kunnen dit jaar 110 wachtenden worden geholpen. GS stellen voor om het geld gelijkelijk te verdelen over twee groepen die de zorg heel hard nodig hebben. De eerste groep bestaat uit mensen met kleine kinderen, waarbij de verzorger geheel is uitgevallen door een ernstige ziekte en/of door een operatie of behandeling. De tweede groep bestaat uit mensen met een hoge leeftijd die door ouderdom of door een chronische ziekte zeer langdurig en vaak blijvend zijn aangewezen op hulp.

GS beseffen dat op deze manier slechts een klein stukje van de wachtlijst-problematiek kan worden opgelost. Voor een meer structurele financiering zal Thuiszorg Drenthe zich bij het zorgkantoor sterk moeten maken voor een bijdrage uit de meerjarenafspraken Zorg. Voor Drenthe is op basis hiervan voor verpleeghuiszorg, verzorgingshuiszorg en thuiszorg samen 6,3 miljoen extra beschikbaar.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 357188, faxnummer (05920) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie