Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

6,5 miljoen voor kleine infrastructuur Drenthe

Datum nieuwsfeit: 22-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Bestedingsvoorstel gebundelde doeluitkering

6,5 miljoen voor kleine infrastructuur

Assen, 20 april 1999
Persberichtnummer 99-085Gedeputeerde staten van Drenthe keurden vandaag het bestedingsvoorstel goed voor de gebundelde doeluitkering (GDU) van
6,5 miljoen gulden voor kleine infrastructuur. Wegbeheerders die investeren in verkeersveiligheid, bereikbaarheid of openbaar vervoer kunnen in aanmerking voor een 50%-bijdrage uit de GDU. Het geld is bedoeld voor projecten die niet meer kosten dan 25 miljoen gulden. In de doeluitkering is 2,5 miljoen aan tijdelijke "SWAB"-gelden opgenomen. SWAB staat voor Samen werken aan bereikbaarheid.

GS hebben 4 miljoen gulden uitgetrokken voor verkeersveiligheid. Bijna de helft daarvan gaat naar de doortrekking van de Mr. Cramerweg in Hoogeveen. De ingreep moet de verkeersdrukte in Hollandscheveld verminderen. Na de afronding van het project kan op termijn de Rieghoornsdijk vrijgemaakt worden voor fiets- en busverkeer. Daarmee behaalt ook het openbaar vervoer een grote winst.
In het voorstel is naast verkeersveiligheid bijna 500.000 gulden bestemd voor verbetering of uitbreiding van haltevoorzieningen voor openbaar vervoer. Uitbreiding is met name gepland voor hoogwaardige OV-verbindingen zoals de toekomstige AGGLO-liner tussen Roden en Groningen.
De overige 2 miljoen van de GDU gaan naar diverse fiets- en autoverkeersprojecten, die voldoen aan de GDU-criteria.

Het voorstel is tot stand gekomen in samenspraak met de Drentse gemeenten. Op 30 juni a.s. behandelen provinciale staten het voorstel in de vergadering.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Andrea v/d Boogaart, Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365267, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie