Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HTM in beweging tijdens Koninginnenach 1999 in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 23-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht nr. 5, 23 april 1999

HTM VOLOP IN BEWEGING TIJDENS KONINGINNENACH 1999

Donderdag 29 april 1999 wordt wederom de Haagse KoninginneNach gevierd. Net zoals voorgaande jaren wordt ook dit jaar weer een grote drukte verwacht. HTM verzorgt tijdens KoninginneNach tot diep in de nacht het vervoer voor de bezoekers van de Nach. Vele HTM-ers zullen extra werken om onze passagiers zo goed mogelijk van dienst te zijn. En - voor het eerst - verzorgt HTM Selected Services exclusief het vervoer van alle artiesten die de KoninginneNach muzikaal opluisteren. Hieronder een overzicht van alle activiteiten, gewijzigde dienstregelingen en extra inzet van materieel

Gewijzigde dienstregeling vanaf 18.00 uur

Na 18.00 uur wordt het gebied Gravenstraat, Buitenhof en Hofweg/Spui afgesloten voor alle verkeer. In verband hiermee krijgt een aantal trams en bussen een gewijzigde route.

Tram Tram 2 krijgt de volgende route: Loosduinseweg... rechtsaf Monstersestraat... De Heemstraat... Hobbemaplein... Herman Costerstraat... Parallelweg... Station Hollands Spoor... Rijswijkseplein... linksaf Zieken... Spui... rechtsaf Kalvermarkt. Vanaf de Kalvermarkt rijdt tram 2 de route van tram 3 naar Leidschendam. Dit geldt voor beide richtingen. Passagiers die naar de Prinsegracht en omgeving willen, kunnen met ZWN-bussen vanaf de Loosduinseweg naar de Prinsegracht en het centrum.

Tram 3 krijgt een route die in drieën wordt gesplitst. Te weten: Tram 3 tussen Loosduinen en de Grote Kerk. Passagiers kunnen bij de Grote Kerk overstappen op bus 3. Deze rijdt tussen de Grote Kerk via de Jan Hendrikstraat en de Grote Markt naar de Kalvermarkt. Vanaf de Kalvermarkt vervolgt tram 3 zijn route naar Leidschendam.

Tram 6 rijdt vanaf het Hobbemaplein via Hollands Spoor naar Centraal Station. Tevens rijdt bus 6 vanaf het Hobbemaplein de normale route van tram 6. Deze bus rijdt alleen in de richting Hobbemaplein via de Grote Marktstraat.

Tram 7 en 8 rijden vanaf de Kneuterdijk in beide richtingen om via de Lange Vijverberg, het Korte Voorhout, de Koningskade, de Rijnstraat en de Muzenstraat naar het Spui.

Tram 10 rijdt via het Hobbemaplein en het Hollands Spoor. Vanaf de Rijswijksweg neemt tram 10 weer zijn eigen route naar Voorburg. Passagiers die naar de Prinsgracht en omgeving willen kunnen met ZWN-bussen vanaf de Loosduinseweg naar de Prinsegracht en het centrum.

Tram 16 rijdt voor een klein deel om, en wel via de Muzenstraat, de Kalvermarkt en het Spui.

Bus Bus 4, 5 en 22 krijgen ook een omleidingsroute, namelijk: vanaf de Alexanderstraat... linksaf Mauritskade... rechtsaf Koningskade... linksaf Bezuidenhoutseweg ...rechtsaf Prins Clauslaan... rechtsaf Prins Bernhardviaduct... rechtsaf Busplatform Centraal Station of door naar Station Hollands Spoor. Dit geldt voor beide richtingen.

Bus 18 rijdt al volgt: Koningskade (hulphalte)... linksaf Bezuidenhoutseweg... rechtsaf Prins Clauslaan... rechtsaf Prins Bernhardvaduct... Busplatform halteren.... rechtsaf Prins Bernhardviaduct... Schedeldoekshaven... linksaf Spui vervolgens eigen route. Dit geldt voor beide richtingen.

Nachtbussen De HTM-nachtbussen zorgen voor een behouden thuiskomst van de feestvierders. Deze rijden in de nacht van 29 op 30 april 4 verschillende routes: Nachtbus 1 van de Kneuterdijk naar Scheveningen. Nachtbus 2 van de Schedeldoekshaven naar Leidschendam. Nachtbus 3 van de Schedeldoekshaven naar Loosduinen/Zichtenburg Nachtbus 4 van de Schedeldoekshaven naar Rijswijk/Wateringen. De HTM-nachtbussen rijden de hele nacht tussen 1.30 uur en 4.30 uur circa om de 15 minuten. De vervoerbewijzen voor deze bussen kosten f 5,- en zijn te koop in de HTM-verkoopbusjes die vanaf 1.00 uur gereed staan op de Schedeldoekshaven en de Kneuterdijk (bij de standplaats van de nachtbussen). Beide locaties zijn tot 4.30 uur geopend. Alle overige vervoerbewijzen zijn niet geldig op de nachtbussen.

Artiestenvervoer HTM is er trots op dat HTM Selected Services BV, de HTM-dochteronderneming die full-servicevervoer verzorgt voor de zakelijke markt, deze KoninginneNach al het artiestenvervoer voor haar rekening zal nemen.

Gewijzigde openingstijden HTM-Klantenservice en -Servicepunten HTM-Klantenservice aan de Wagenstraat en de Venestraat is op donderdag 29 april geopend van 9.30 uur tot 17.30 uur en zullen derhalve op de koopavond gesloten zijn. Op 30 april zijn de openingstijden van 12.00 uur tot 17.00 uur. De HTM-servicepunten op Centraal Station en Hollands Spoor zijn op 29 april op de gebruikelijke uren geopend (respectievelijk van 7.30 uur en 7.15 uur tot 20.00 uur), op 30 april zijn de openingstijden als op een zondag (9.00 uur tot 20.00 uur).


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie