Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stadswachten met eigen stand op koninginnedag braderie Breda

Datum nieuwsfeit: 23-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

STADSWACHTEN VERLENEN OP KONINGINNEDAG EXTRA SERVICE AAN FIETSERS

Net als voorgaande jaren zullen de stadswachten zich ook dit jaar op Koninginnedag anders presenteren dan de meeste mensen van hen gewend zijn. Op de braderie aan de Haagdijk kunnen fietsers bij de stand van de stadswachten gratis de postcode in hun fiets laten graveren. Die stand staat op de kop van de Haagdijk, bij de kruising met de Markendaalseweg.

De stadswachten zijn in Breda sinds 1996 actief. Zij hebben vooral een toezichthoudende functie. Met de actie op Koninginnedag willen zij laten zien dat ze naast toezichthoudende taken ook een soort ambassadeursfunctie hebben. Informatie verstrekken, maar bijvoorbeeld ook EHBO verlenen en verdwaalde kinderen bij hun ouders terugbezorgen.

Tijdens de braderie op Koninginnedag houden de stadswachten jaarlijks een publieksvriendelijke actie. Dit jaar is gekozen voor het graveren van fietsen, omdat dit te maken heeft met datgene waar de stadswachten voor staan: het verbeteren van de leefbaarheid, onder meer door het gebruik van de fiets te bevorderen als alternatief voor de auto.

Breda, 23 april 1999

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie