Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Publieksdag over vluchtelingenproblematiek

Datum nieuwsfeit: 24-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Amsterdam

Publieksdag over vluchtelingenproblematiek

Persbericht 16 april 1999

De aanduiding 'vluchteling' reduceert mensen tot één aspect van hun identiteit en verhult dat vluchtelingen net als andere mensen van elkaar verschillen. Door een andere benadering van de vluchtelingenproblematiek kunnen zij als medeburgers worden beschouwd, met alle mogelijkheden van dien. Zij kunnen, mits zij daartoe de kans krijgen, een positieve bijdrage leveren aan de samenleving waarin zij terechtkomen.
Deze opvatting staat centraal op de publieksdag van de internationale conferentie Refugees and the Transformation of Societies: Loss and Recovery, die plaatsvindt op zaterdag 24 april 1999, om 11.00 uur in de Koningszaal van Artis (Plantage Middenlaan 43, Amsterdam). De conferentie en de publieksdag zijn georganiseerd door de Amsterdam Research Institute for Global Issues and Development Studies (AGIDS) en de International Development Research Associates (InDRA) van de Universiteit van Amsterdam.

Op deze publieksdag, die de openbare afsluiting vormt van de besloten conferentie, zullen deskundigen uit verschillende delen van de wereld praten over het Nederlandse en internationale vluchtelingenbeleid. Tevens zullen de resultaten van de besloten conferentie naar buiten worden gebracht. Onder de sprekers bevinden zich dr Francis Deng, adviseur bij de Verenigde Naties voor vluchtelingen en prof. Aristide Zolberg, directeur van het International Center for Migration, Ethnicity and Citizenship. Aansluitend is er een panneldiscussie. De opening van de publieksdag wordt verricht door Ed van Thijn. De voertaal is Engels.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie