Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Algemene ledenvergadering Milieudefensie

Datum nieuwsfeit: 24-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Milieudefensie

Persbericht

Nieuwe stap op weg naar Groen Poldermodel

Milieudefensie adviseert in SER

Amsterdam, 20 april 1999 --- Vereniging Milieudefensie hoop via de Sociaal Economische Raad (SER) haar kennis en invloed aan te wenden voor een beter milieu. Vertegenwoordigers van Milieudefensie nemen samen met de Stichting Natuur en Milieu en de Vereniging Natuurmonumenten -op verzoek van de SER-plaats in de commissies RIB (ruimtelijke inrichting en bereikbaarheid) en DUO (duurzame ontwikkeling) om samen met het bedrijfsleven de regering te adviseren over milieu en economie.

Na TOPS (Tijdelijk Overleg Platform Schiphol, over uitbreiding Schiphol) betekent zitting in de SER voor Milieudefensie een tweede belangrijke stap in haar deelname aan het Groene Poldermodel. Daarmee is het Groene Poldermodel er nog lang niet: de regering moet nu ook blijk geven van haar betrokkenheid bij het overleg. Milieudefensie denkt daarbij bijvoorbeeld aan inspraak bij de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening en de discussie over de Maasvlakte.

Resultaten tellen
Deelname aan een Groen Poldermodel betekent overigens niet dat actievoeren van de baan is: Milieudefensie rekent zowel onderhandelen als actievoeren tot de middelen die haar ter beschikking staan om milieudoelen te bereiken. "Zonder onze acties waren we geen partij in het Groene Poldermodel geweest. Het SER-pluche is voor Milieudefensie dan ook geen doel, maar een middel. We houden de harde milieuresultaten van dit overlegmodel scherp in het oog." aldus Teo Wams, directeur van Milieudefensie.

Kansen en bedreigingen
De Algemene Ledenvergadering van Milieudefensie komt zaterdag 24 april in Nunspeet bijeen om de actuele taken van de milieubeweging te bespreken. Voorzitter Chris Zijdeveld gaat in zijn jaarrede (11.00 uur) dieper in op de kansen en bedreigingen van het Groene Poldermodel. De Bossencampagne gaat ter illustratie uitgebreid in op concrete resultaten die zijn bereikt in overleg met de bouw- en houtbranche.

Milieudefensie heeft al een lange traditie van onderhandelingen en het sluiten van convenanten buiten de overheid om. Binnen het TOPS vindt medio mei-juni de eerste echte krachtmeting plaats. Dan zal moeten blijken of de regering en de luchtvaartsector daadwerkelijk tot resultaten willen komen met de milieubeweging.

Algemene Ledenvergadering Milieudefensie:
Plaats: Landgoed Vennendal, Vennepad 5, Nunspeet Datum: Zaterdag 24 april 1999
Tijd: 9.30 - 17.00 uur, met o.m.
11.00 - 11.15 uur Toespraak voorzitter Chris Zijdeveld 13.30 - 14.00 uur Toelichting Staatbosbeheer
14.00 - 16.00 uur Wandeltocht o.l.v. Staatsbosbeheer

Toespraak voorzitter Chris Zijdeveld: op aanvraag vanaf vrijdagochtend 23 april beschikbaar (gesproken tekst geldt!)

Voor meer informatie:
Milieudefensie Servicelijn, tel. 020-6262620


Naar lijst perberichten Economie & Overige

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie