Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De wandeling: Het veranderde leven van Gerda Havertong

Datum nieuwsfeit: 25-04-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

(wandeling@kro.nl)

Het veranderde leven van Gerda Havertong

Datum: 19 april 1999

Gerda Havertong krabbelt levenspodium weer op

Actrice en zangeres Gerda Havertong raakt op 26 september 1995 zwaar gewond bij een auto-ongeluk. Ze is op weg naar een optreden in Hilversum als haar auto door aquaplaning slipt. Ze revalideert een half jaar in 't Roessingh, een periode die haar aan het denken heeft gezet. Niet alleen over haar eigen leven, maar ook in relatie tot anderen, zoals haar man Roelof. "Kijk als je met elkaar trouwt, beloof je elkaar trouw in lief en leed. Maar het is eigenlijk een frase. De liefde daar kom je wel doorheen, maar als het leed daar is dan moet blijken of je dat echt hebt gekund." In De Wandeling zegt Havertong dat ze het ongeluk levenslang zal meedragen. "Je wilt geen slachtoffer zijn, maar je bent het wel. Het was zo allesomvattend. Ik tuimelde roemloos van het toneel, letterlijk en figuurlijk." Een pakkend gesprek over het leven, over de band tussen oma, moeder en kind en met een vrolijke noot: zingend in het bos…

In deze aflevering vaart De Wandeling ook naar het grootste waddeneiland Texel. Op het eiland zijn verschillende natuurgebieden met een afwisselende flora. De wandelaar kan de uitgezette routes van Staatsbosbeheer volgen om een goed beeld van de natuur op Texel te krijgen. En Herman Post vertelt over zijn verkennerstijd. Dit weekeinde vieren scoutinggroepen in heel Nederland het feest van Sint Joris, de 'voorbeeldheilige' van menig scout.

De Wandeling - zondag 25 april 15.30 uur KRO Nederland 1.

Organisatie: KRO

adres: Postbus 23000

postcode: 1202 EA

woonplaats: Hilversum

Telefoon: 035 671 35 27

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie