Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening vernieuwd Circuit Park Zandvoort

Datum nieuwsfeit: 25-04-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Opening Circuit Park Zandvoort

Zondagmorgen 25 april a.s. om 10.00 uur wordt het Circuit Park Zandvoort officieel in gebruik genomen.

Hans Ernst, directeur van Circuit Park Zandvoort, en Hans Kok, voorzitter van de KNAC Nationale Autosport Federatie, zullen staande in een open automobiel een volledige ronde rijden en middels een groene vlag de baan vrijgeven voor de eerste officiële wedstrijd op het vernieuwde circuit.

Vervolgens zal Jan Lammers in een Formule 3000 enkele ronden rijden en daarmee de eerste snelle ronde op het vernieuwde Circuit Park Zandvoort realiseren. De Formule 3000 is de racecategorie direct onder de Formule 1.

Het Circuit Park Zandvoort heeft onlangs van de Fédération Internationale de l'Automobile de internationale licente categorie 2 ontvangen. Die goedkeuring maakt het mogelijk om op Circuit Park Zandvoort races te verrijden tot en met de Formule 3000.

Zodra de verplaatsing van Rob Slotemaker's Anti-slipschool is gerealiseerd, kan de uitloopstrook bij de bocht Bosuit worden aangelegd. Die veiligheidsmaatregel is o.a. noodzakelijk om voor de Formule 1-licentie in aanmerking te komen.

Zandvoort. 22 april 1999.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie