Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 25-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Divers 04/25/99

Persberichten alle districten/
Zondag 25 april 1999

Groningen, Man bedreigt horecaportier
In de Peperstraat heeft de politie vannacht een 34-jarige man uit Groningen aangehouden wegens bedreiging van een portier van een horecagelegenheid. De portier weigerde de man toegang omdat hij daar recentelijk ook moeilijkheden had veroorzaakt. Daarop ontstond een woordenwisseling waarbij betrokkene dreigde met een wapen terug te zullen komen. Na verhoor op het politiebureau is de bezoeker heengezonden.

Groningen, Inbreker aangehouden
Een 23-jarige man uit Rotterdam is vannacht door de politie aangehouden op het perron van het hoofdstation NS. Getuigen zagen dat de man trachtte in te breken in een kiosk op het perron. Daarbij vernielde hij een ruit en een deurkozijn. Hij zag echter geen kans om binnen te komen. De man is ingesloten.

Groningen, Mannen vernielen fietsen
In de Gelkingestraat heeft de politie vannacht vier mannen uit Groningen in de leeftijd van 21 tot 30 jaar aangehouden wegens vernieling en baldadigheid. De mannen worden er van verdacht een aantal fietsen op straat te hebben gegooid en daaraan vernielingen te hebben gepleegd. Bij onderzoek op het politiebureau bleek dat slechts een van de verdachten, een 30-jarige man uit de Stad, zich schuldig had gemaakt aan strafbare feiten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Daarna zijn de mannen vrij gelaten.

Groningen, Inbrekers aangehouden
Wegens het plegen van een inbraak in een woning aan de Laan van de Vrijheid in Groningen heeft de politie gisteravond op de Galenuslaan een 42-jarige en een 49-jarige man uit Groningen aangehouden. Getuigen meldden de inbraak bij de politie en gaven een signalement op. Op basis daarvan konden de inbrekers worden opgepakt. Bij het zien van de politie verstopten zij een tas in de struiken. Daarin bleek een videorecorder te zitten afkomstig uit de woning aan de Laan van de Vrijheid. De 42-jarige verdachte bleek tevens in het bezit te zijn van een fles wijn die hij eerder op de avond had gestolen bij een tankstation aan de Paterswoldseweg. Beide verdachten zijn ingesloten.

Haren, Bestuurder onder invloed
Een 32-jarige man uit de gemeente Haren is vannacht aangehouden in de Terborgsteeg in Haren wegens het rijden onder invloed in een auto. Bij de man werd een alcoholpromillage van 1.1 gemeten. Na verhoor is hij heengezonden met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uur.

Groningen, Man aangehouden wegens belediging
Op de Grote Markt in Groningen heeft de politie vanmorgen vroeg een 19-jarige man uit Groningen aangehouden wegens belediging van politiemensen. De man reed met zijn fiets zonder enige aanleiding en kennelijk opzettelijk tegen een stilstaande politieauto aan. Vervolgens trachtte hij een van de inzittende agenten door een geopend portierraam te slaan. Onder het schreeuwen van allerlei beledigende verwensingen reed de man daarna weg. Na aanhouding is de man overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De ademanalyse wees 1.0 promille alcohol uit. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens belediging en rijden onder invloed op een fiets. Na verhoor is hij heengezonden.

Groningen, Charges ME na voetbalwedstrijd
In de omgeving van het FC Groningen stadion heeft de mobiele eenheid gisteravond een aantal korte charges uitgevoerd om een confrontatie tussen FC Groningen en TOP Os supporters te voorkomen. Bij het verlaten van het stadion werden TOP supporters door die van FC Groningen belaagd. Daarbij werd met stenen gegooid. Een ruiter van de bereden politie werd daarbij geraakt. Hij raakte echter niet gewond. Wegens vernieling van een verkeerslicht heeft de politie tijdens de schermutselingen een 20-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij sloeg een lamp van de verkeerslichtinstallatie met een stok kapot. Ook liet hij zich beledigend uit tegen politiemensen. De man is ingesloten.

Groningen, Politieman licht gewond na val met dienstmotor Een 41-jarige motoragent van de Groninger politie is gistermiddag licht gewond geraakt toen hij met zijn motor kwam te vallen in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen. Bij het remmen bleek dat het wegdek in de Nieuwe Ebbingestraat glad was. De politieman ging onderuit en is overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. Daar is hij behandeld aan schaafwonden en letsel aan een hand. De motorfiets raakte licht beschadigd.

Ter Apel, Gewonden bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de Kruising van de Vijverstraat en de Oude Weg in Ter Apel zijn gistermorgen drie mensen gewond geraakt. Het ongeval ontstond toen een 50-jarige automobilist uit Vriescheloo geen voorrang verleende aan een andere auto bestuurd door een 24-jarige man uit Veendam. Diens auto belandde door de aanrijding in de vijver naast de weg. Passagiers van de 50-jarige automobilist wisten de inzittenden van de auto uit Veendam op het droge te krijgen. Een 20-jarige vrouw uit Ter Apel die bij de man uit Veendam in de auto zat en een 34-jarige man uit Nieuw Weerdinge ? passagier van de man uit Vriescheloo - zijn met nek- respectievelijk hoofdletsel naar het ziekenhuis in Stadskanaal gebracht. De man uit Vriescheloo raakt gewond aan het hoofd. Hij is door een arts behandeld. Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Winschoten, Man beroofd
Een 39-jarige man uit de gemeente Reiderland is vrijdagavond beroofd bij een pinautomaat aan de Vissersdijk in Winschoten. De man wilde geld halen en tijdens het bedienen van de pinautomaat werd hij door een onbekende met een wapen, mogelijk een vuurwapen, bedreigd. De dader eiste geld waarop het slachtoffer hem honderd gulden gaf. De dader eiste echter meer geld en wist nog enkele honderden guldens buit te maken die het slachtoffer onder bedreiging uit de automaat haalde. Daarna verdween de overvaller. De politie stelt een onderzoek in.

Hoogezand, Hond bijt man
In de Van Rooijenstraat in Hoogezand is gistermorgen een 44-jarige man uit die plaats gebeten door de hond van een buurman. Het dier beet de man in het gezicht tengevolge waarvan deze met letsel aan een wang moest worden overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. De politie stelt een onderzoek naar de toedracht van het gebeurde en naar het gedrag van de hond.

Veendam, Inbreker aangehouden
De politie heeft in de Raadhuisstraat in Wildervank vannacht een 22-jarige man uit de gemeente Hoogeveen aangehouden. De man wordt verdacht van een poging tot inbraak in een woning aan de Landbouwstraat in Wildervank. Daarbij werd hij gezien door omwonenden die de politie waarschuwden. Bij de komst van de politie was de dader al verdwenen maar kon op basis van het signalement worden aangehouden. Hij is ingesloten.

Veendam, Mannen plassen tegen winkelruit
In de Kerkstraat in Veendam heeft de politie vannacht een 17-jarige man en een 31-jarige man beiden uit Veendam aangehouden. Beide mannen verkeerden onder invloed van alcohol en stond tegen de etalage van een winkel te plassen. De 17-jarige man gaf aanvankelijk een valse naam op. Na verhoor en het opmaken van proces-verbaal zijn ze beiden heengezonden.

Hoogezand, Bestuurder onder invloed
Op de Kielsterachterweg in Hoogezand heeft de politie gisteravond een 46-jarige man uit Veendam aangehouden wegens rijden onder invloed. Het rijgedrag van de man viel op omdat hij slingerend reed. Bij hem werd een promillage van 1.7 vastgesteld. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Zuidhorn, Automobilist onder invloed
Een 51-jarige man uit de gemeente Grootegast is gisteravond op het Hoendiep in Zuidhorn door de politie aangehouden wegens rijden onder invloed. Bij een routinecontrole bleek de man een alcoholpromillage van 1.2 te hebben. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een geldboete van 900 gulden heengezonden.

Leek, Snelheidscontrole
De politie heeft gistermiddag een snelheidscontrole gehouden op de Diepswal in Leek. Daarbij werd van 550 voertuigen de snelheid gemeten. Daarvan reden er 42 sneller dan de toegestane maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 84 km.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...