Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persconferentie: Traumahulp kinderen voormalig Joegoslavië

Datum nieuwsfeit: 26-04-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Wings of Hope: traumahulp aan kinderen in voormalig Joegoslavië

PERSBERICHT

UITNODIGING VOOR EEN PERSCONFERENTIE

Wassenaar, 20 april 1999

De Nederlandse stichting Wings of Hope geeft al vijf jaar professionele traumahulp aan kinderen in Bosnië.
Nu hebben ook vluchtelingetjes uit Kosovo én kinderen in Servië onze gespecialiseerde hulp nodig om hun oorlogservaringen te verwerken.

Daartoe werkt Wings of Hope samen met professionele hulpverleners, psychologen en psychiaters uit de (voormalige) oorlogsgebieden. Samen met de Duitse afdeling van Wings of Hope willen we, onder meer in Nederland, nog meer mensen opleiden om in (voormalige) oorlogsgebieden traumahulp aan kinderen te geven.

Dit zullen we toelichten op een PERSCONFERENTIE, op MAANDAG 26 APRIL om
12.30 uur in de Weense Salon van Cristofori, PRINSENGRACHT 581 in AMSTERDAM.

Op deze persconferentie zijn aanwezig: voorzitter mr. Pieter de Loos van Wings of Hope, adviseur van de stichting prof. dr. D. J. de Levita, psychiater en buitengewoon hoogleraar transgenerationele oorlogsgevolgen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en de Joegoslavisch-Nederlandse medicus dr. V. S. Rejger, voorzitter van de stiching Humanitaire hulp oorlogsslachtoffers Joegoslavië.

Zij zullen hun ervaringen vertellen met het tehuis van Wings of Hope in Sarajevo voor kinderen die getraumatiseerd raakten door de oorlog in Bosnië-Herzegovina. Bovendien zullen zij u inlichten over traumahulp aan vluchtelingetjes uit Kosovo en kinderen in Servië.

Wings of Hope werd opgericht op 9 mei 1994, tijdens de oorlog in Bosnië-Herzegovina en begon meteen met het geven van praktische en post-traumatische hulp aan kinderen die door de oorlog getroffen waren. Het initiatief kwam van kinderen van verzetsmensen uit de Tweede Wereldoorlog. Zij hadden ervaren hoe getraumatiseerd hun ouders door hun oorlogservaringen waren.

In Nederland werd dit proces pas laat erkend. Illustratief hiervoor is dat het Centrum '45 voor behandeling van mensen met een oorlogstrauma pas in
1973 werd opgericht, 28 jaar na de Tweede Wereldoorlog. Zodoende gingen in Nederland vele kostbare jaren verloren voor de behandeling van oorlogsgetroffenen.

Wings of Hope wil de zeer specifieke, deskundige kennis en ervaring in het vaststellen en behandelen van traumatische ervaringen nu al beschikbaar stellen aan kinderen in de (voormalige) oorlogsgebieden in Bosnië, Servië, Montenegro en, zodra dat mogelijk is, ook in Kosovo (dan wel in Albanië en Macedonië).

Wings of Hope is volstrekt onpartijdig en geeft hulp aan elk kind dat hulp nodig heeft, ongeacht afkomst, nationaliteit of religie. Wings of Hope is nu precies vijf jaar actief en heeft nevenvestigingen in München en in Sarajevo.
Wings of Hope is geregistreerd bij het Centraal Bureau Fondsenwerving en werkt met vrijwilligers, dus tegen zeer lage kosten.

Om ons streven naar meer traumahulp aan kinderen kracht bij te zetten, hebben wij spotjes laten maken die Socutera rond 4 en 5 mei uitzendt op Nederland 2. (2 mei: 17.27 uur, 5 mei: 20.42 uur, 6 mei: 22.57 uur). Die spotjes tonen wij op de persconferentie.

Nadere bijzonderheden over onze traumahulp aan kinderen in het voormalige Joegoslavië geven wij tijdens de persconferentie op maandag 26 april.

Voor meer informatie kunt u bellen met het secretariaat van Wings of Hope (tijdens kantooruren), met Pieter de Loos: 070 - 514 1756, of met Anita Löwenhardt: 020 - 6 234 233 of 06 55 368 394.

WINGS OF HOPE

Stichting Hulp aan Oorlogsgetroffenen in voormalig Joegoslavië

Secretariaat : Postbus 453 2240 AL Wassenaar
Tel : 070 - 511 92 63
Fax : 070 - 511 45 52
E-mail : (101363.412@compuserve.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie