Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Baan introduceert Baan E-Enterprise

Datum nieuwsfeit: 26-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BAAN COMPANY INTRODUCEERT BAAN E-ENTERPRISE

Complete e-commerce oplossing op basis van Microsoft Site Server

Barneveld en Reston (Virginia, VS), 26 april 1999 – Baan Company introduceert Baan E-Enterprise, een reeks Internet-applicaties op basis van het Microsoft Site Server-platform. Met E-Enterprise kunnen organisaties e-commerce oplossingen ontwikkelen voor het hele netwerk van werknemers, partners, verkopers, leveranciers en klanten.

Baan E-Enterprise bestaat uit de webapplicaties Baan E-Sales, Baan E-Collaboration en Baan E-Procurement en stelt klanten in staat hun bestaande Baan-applicaties uit te breiden met oplossingen voor business-to-business e-commerce, samenwerking binnen de toeleveringsketen en indirect procurement. De suite vergt geen investering in een nieuwe back-office infrastructuur en kan probleemloos worden geïntegreerd met andere Baan-producten, waaronder de BaanIV-productlijn, BaanERP, Baan FrontOffice en Baan Supply Chain Solutions.

"Baan is een marktleider op de markt voor enterprise-applicaties en heeft een duidelijke visie op hoe haar klanten het Internet nog beter kunnen benutten", aldus Charles Stevens, vice president van Microsoft Application Developers Customer Unit. "De combinatie van Baan E-Enterprise en Microsoft Site Server 3.0 Commerce Edition resulteert in een flexibel e-commerce platform, waarmee IT-afdelingen de nieuwe generatie informatieportalen, extended supply chains en geavanceerde verkoopoplossingen kunnen ontwikkelen."

Beschikbaarheid

Baan E-Sales en Baan E-Collaboration zijn naar verwachting vanaf juni 1999 beschikbaar. Baan E-Procurement zal in het derde kwartaal van dit jaar op de markt komen. Aanvullende applicaties voor de suite zullen in de vorm van een gefaseerde roll-out beschikbaar komen.

Baan E-Enterprise wordt geleverd door de eigen verkoopafdeling van Baan, door Value-Added Resellers (VAR’s), integratiespecialisten en Microsoft Certified Solution Providers. Voor een volledig overzicht van verkooppartners van Baan kunt u terecht op alliances.baan.com.

Baan Company

Baan Company, opgericht in 1978, is een internationaal softwarebedrijf dat de markt definieert voor high-volume, gebundelde enterprise-toepassingen. Baan levert een totaalpakket van geïntegreerde, Jaar2000-compliant softwarecomponenten waarmee de belangrijkste bedrijfsprocessen in bedrijven van verschillende grootte en verschillende aard kunnen worden aangestuurd. Baan ondersteunt op unieke wijze het proces van voortdurende bedrijfsoptimalisatie, namelijk met de Dynamic Enterprise Modeling functionaliteit en met producten die snel kunnen worden geïmplementeerd en gebruikt, en die op flexibele wijze kunnen worden aangepast aan veranderingen in het bedrijf. Dankzij de 'evergreen' producten van Baan kunnen klanten sneller inspelen op de veranderende behoeften van hun klanten, en wel door optimaal beheer van real-time informatie in de totale 'value chain'. De hoofdkantoren van Baan Company bevinden zich in Barneveld en Reston (Virginia, VS). De gewone aandelen van Baan Company worden verhandeld op de NASDAQ Stock Market (onder het symbool BAANF) en op de Amsterdamse Effectenbeurs (onder het symbool BAAN).

Voor meer informatie:

Baan Nederland B.V. Tineke Mertens Director of Marketing +31 318 691 708

(tmertens@baan.nl)

BAAN E-ENTERPRISE PRODUCTINFORMATIE

Baan E-Sales

E-Sales is ontworpen voor business-to-business verkoopomgevingen. E-Sales is een zelfstandig werkende Internet-verkoopoplossing waarmee bedrijven rechtstreeks of via distributiepartners producten kunnen verkopen en de klant een veilige, gepersonaliseerde koopervaring kunnen bieden. E-Sales is probleemloos te integreren met BaanFrontOffice en Baan ERP, zodat de consistentie van de verkoopkanalen is gewaarborgd. Bovendien kan op deze manier gebruik worden gemaakt van de orderbeheerfuncties van ERP.

Baan E-Sales biedt onder meer:

Multimediale productcatalogi, offerte- en orderbeheer.

Selfservice lookups voor real-time toegang tot belangrijke informatie, zoals overeengekomen prijzen, beschikbaarheid van producten, status van verkooporders, en facturen.

Bewezen technologie waarmee zelfs de meest complexe producten en diensten nauwkeurig binnen enkele minuten kunnen worden gedefinieerd en besteld.

Baan E-Collaboration

E-Collaboration is een op samenwerking gerichte oplossing voor de toeleveringsketen op basis van XML, waarmee bedrijfsinformatie beter toegankelijk wordt. Met deze oplossing kunnen partners bovendien on line informatie uitwisselen en zodoende effectiever communiceren, de cyclustijden van de supply chain verkorten en de bedrijfskosten verlagen.

Baan E-Collaboration biedt daarnaast de volgende belangrijke functies:

Centrale opslag op een weblocatie van belangrijke documenten zoals inkooporders, prognoses en verzenddocumenten.

Beveiligde documenten voor gemeenschappelijk gebruik, opgesteld in XML. Zodra een document wordt opgevraagd uit het Baan-systeem worden de betrokken business partners daarvan in kennis gesteld.

Microsoft NetMeeting voor het in real-time oplossen van ingewikkelde kwesties betreffende prijs en beschikbaarheid.

Baan E-Procurement

E-Procurement betreft een op het intranet te gebruiken indirect procurement-oplossing voor BaanERP. Door de inkoop van kantoorbenodigdheden en dergelijke – een proces dat doorgaans veel papier kost – te automatiseren, dringt E-Procurement de kosten van inkooporders met soms wel 80% terug, terwijl bovendien beter wordt toegezien op de bedrijfsuitgaven.

Belangrijke functies van Baan E-Procurement zijn onder meer:

Een op maat gesneden en gecontroleerd inkoopproces via het intranet.

Eén productcatalogus, met informatie van meerdere leveranciers, waarvan de inhoud wordt bepaald en bijgehouden door de inkoopafdeling en/of een derde partij.

Workflow-gedefinieerde gebruikerslimieten en -regels met volledige ondersteuning van het fiatteringsproces. Integratie met Baan ERP voor fiattering en verwerking van inkoopaanvragen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie