Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internationale Muziekwedstrijden Koningin Elisabeth

Datum nieuwsfeit: 26-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Internationale Muziekwedstrijden Koningin Elisabeth van Belgie

De Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth van Belgie (kortweg: Koningin Elisabeth-wedstrijd) organiseert volgend jaar twee muziekwedstrijden. Van 26 april t/m 29 mei 1999 wordt een internationale pianowedstrijd gehouden. Dit is een wedstrijd voor vergevorderde pianisten, die voorbereid zijn om een internationale loopbaan te beginnen. De internationale jury van deze wedstrijd bestaat uit wereldberoemde pianisten. Voorafgaand aan de pianowedstrijd wordt een internationale compositiewedstrijd georganiseerd. Deelnemers aan deze wedstrijd moeten een werk schrijven voor piano en symfonisch orkest. Dit werk is bestemd voor de finale van de eerdergenoemde pianowedstrijd. De partituren dienen te worden ingezonden vóór 5 januari 1999. De wereldpremiere van het winnende werk is op 24 mei 1999. De hoofdprijs is 200.000 BF alsmede 12 uitvoeringen, rechtstreeks door radio en televisie uitgezonden, opname op CD en aanmaak van het orkestmateriaal.

Nadere inlichtingen kunnen worden gevraagd aan het Secretariaat van de Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth van België, 20 Wolstraat - B-1000 Brussel (België), telefoon: 003225130099 fax: 003225143297. Uitgebreide informatie is te vinden op het Internet, www.art-events.be/elisabeth

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie