Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bram de Swaan houdt vijfde NWO/OKW-voorjaarslezing

Datum nieuwsfeit: 27-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Dinsdag 27 april 1999: Bram de Swaan houdt vijfde NWO/OKW-voorjaarslezing

Hoe meer talen hoe meer Engels Een politieke sociologie van het Europese talenstelsel

Op dinsdag 27 april aanstaande houdt de Amsterdamse hoogleraar Sociologie Abram de Swaan de traditionele voorjaarslezing van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de K.L. Poll-Stichting voor Onderwijs, Kunst en Wetenschap (OKW). Het is de vijfde keer dat deze lezing wordt gehouden.

Over zijn voordracht schrijft De Swaan: In de nationale samenlevingen heerst een "diglossie", waarbij het Engels in zwang is in een aantal domeinen van communicatie en de landstaal gebruikt wordt voor de overige. De dilemmas, paradoxen en vicieuze cirkels die hieruit voortvloeien worden beschreven en toegelicht met noties uit de politieke sociologie van het talenstelsel.

De NWO/OKW-voorjaarslezing wordt gehouden in de Aula van de Universiteit van Amsterdam, de Lutherse Kerk aan het Spui. Aanvang: 20.00 uur (zaal open 19.30 uur).
Toegangskaarten zijn gratis en kunnen, zo lang de voorraad strekt, worden aangevraagd bij de afdeling Voorlichting & Communicatie van NWO, e-mail (news@nwo.nl). Aanvragen dienen uiterlijk 12 april in het bezit van NWO te zijn.
De parkeergelegenheid in de buurt van de Aula van de Universiteit van Amsterdam is beperkt. De Aula is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf het Centraal Station stoppen de tramlijnen 1, 2 en 5 vlakbij: Nieuwezijds Voorburgwal, halte Spui.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie