Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vijf miljoen extra voor biologische productiemethoden

Datum nieuwsfeit: 27-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Persberichten

Vijf miljoen extra voor biologische productiemethoden

27 april 1999 - Minister Apotheker (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) heeft besloten het beschikbare subsidiebedrag voor de Regeling Stimulering Biologische Productiemethode (RSBP) voor 1999 met 50 procent te verhogen. Het totaal beschikbare bedrag wordt daarmee 15 miljoen gulden. De regeling die op 29 maart j.l. werd opengesteld, werd door grote belangstelling al in één dag overtekend.

Doel van de regeling is het stimuleren van de omschakeling naar de biologische landbouw zodat het areaal toeneemt. Daarom is de regeling dit jaar zodanig gewijzigd dat de maximumbijdrage per bedrijf is geschrapt. Daardoor kunnen ook grote bedrijven in aanmerking kunnen komen voor subsidie. Dit kan uiteraard tot gevolg hebben dat bij een bepaald beschikbaar bedrag, minder bedrijven voor subsidie in aanmerking komen. Met het verhogen van het totaal beschikbare subsidiebedrag, verdubbelt naar verwachting het aantal aanvragen dat kan worden gehonoreerd. Alle aanvragen dienen echter nog beoordeeld te worden. Deze beoordeling wordt binnen 4 maanden (na indiening) afgerond.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie