Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijdrage Flevoland voor Technocentrum

Datum nieuwsfeit: 27-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Flevoland

PERSBERICHTEN

NUMMER: 99-060
DATUM: 27 april 1999

Bijdrage voor Technocentrum

Dit is een gezamenlijk persbericht van de Provincie Flevoland, de Gemeente Almere en de Gemeente Lelystad Het bestuurlijk overleg inzake het Technocentrum is gestart met de voorbereiding van een technocentrum in Flevoland. Het bedrijfsleven wordt steeds meer geconfronteerd met nieuwe ontwikkelingen en vraag uit de markt. Het antwoord hierop is "voortdurend vernieuwen", innoveren. De betekenis van kennis en scholing daarbij wordt steeds belangrijker. Een Technocentrum als schakel tussen kennisinstellingen en bedrijfsleven kan daarbij een belangrijke rol spelen. Technocentra versterken de regionale economie door een gezamenlijk optreden van bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen en intermediaire organisaties. Doelstelling is het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijsaanbod en arbeidsmarkt, het bevorderen van samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs en het bevorderen van de circulatie en toepassing van innovatieve kennis. De vraag van het bedrijfsleven vormt hierbij de basis. Daarbij zal het technocentrum aanvullend en versterkend moeten zijn t.o.v. hetgeen er al is. Een eerste activiteit ter voorbereiding van het Technocentrum is het inventariseren van de kennis- en scholingsbehoeften bij het regionale bedrijfsleven. Daarbij gaat men uit van de onderzoeken die al in de provincie zijn uitgevoerd. Dan volgt een actiegericht marktonderzoek naar de verdere vraag vanuit het bedrijfsleven naar kennis en scholing. Tevens wordt geïnventariseerd of het bedrijfsleven de mogelijkheid heeft om te participeren. Het eindresultaat is een businessplan voor het Technocentrum. Bedrijven die willen deelnemen aan deze ontwikkeling zijn welkom en kunnen zich aanmelden bij mevrouw G. van Klingeren, gemeente Almere, telefoon 036 -
5491537. Het onderzoek, dat plaatsvindt in de periode van april t/m juni
1999, wordt uitgevoerd door CBE Consultants onder begeleiding van een kerngroep, bestaande uit vertegenwoordigers van bedrijfsleven, onderwijs en overheden. De provincie Flevoland en de gemeenten Almere en Lelystad willen gezamenlijk middelen beschikbaar stellen voor de uitvoering van het onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie