Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PSV biedt fans toegang tot Internet

Datum nieuwsfeit: 27-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht World Online

PSV BIEDT FANS TOEGANG TOT INTERNET

Voetbalclub en Internetprovider starten strategische samenwerking

VIANEN/EINDHOVEN, 27 april 1999. De Eindhovense voetbalclub PSV kondigt vandaag een samenwerkingsovereenkomst aan met serviceprovider World Online. De samenwerking houdt in dat het publiek via PSV toegang tot Internet kan krijgen. Daarmee wordt PSV 'virtual Internet service provider', terwijl World Online de gehele technische infrastructuur voor haar rekening neemt.

"Een van de belangrijkste ontwikkelingen in de Internet wereld is het vormen van 'on-line' gemeenschappen. Voetbal is hiervoor een uitstekend medium. Samen met PSV hieraan werken is voor World Online een grote uitdaging", aldus Paul Teuben, General Manager World Online Nederland.

Deze vorm van samenwerking tussen sportorganisatie en een service provider, waarbij virtuele Internettoegang via een voetbalclub wordt aangeboden, is nieuw. In Nederland is PSV de eerste betaald voetbalorganisatie die haar fans een Internetabonnement zal kunnen aanbieden. Voor een maandelijks bedrag van fl. 15,- krijgen abonnees per 1 mei 1999 ongelimiteerde toegang tot Internet.

"Voor PSV liggen in dit project nieuwe kansen en uitdagingen, om onze relatie met PSV fans (wereldwijd) te versterken", aldus PSV-voorzitter Harry van Raaij.

De consument die een Internet-abonnement via PSV afneemt krijgt ongelimiteerde toegang tot Internet en een eigen e-mail adres, dat is gekoppeld aan de club. Daarnaast krijgt de abonnee toegang tot Voetbal Online. Deze website vormt het portaal tot verschillende aangesloten voetbalclubs. Consumenten krijgen via Voetbal Online alle mogelijke informatie over voetbal ter beschikking, van dagelijks nieuws tot wedstrijdverslagen, persberichten, speelkalenders en een omvangrijke statistiekendatabase. Tevens biedt Voetbal Online diverse vormen van communicatie aan tussen consumenten onderling en tussen consumenten, spelers, trainers en andere betrokkenen in het professionele voetbal.

PSV zal mogelijk live chats verzorgen met spelers van de club. Ook zullen in de toekomst camera's in het stadion ten behoeve van Internet worden geplaatst. Al deze diensten bieden de fans van PSV ongeëvenaarde toegang tot hun favoriete club en spelers.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie -

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie