Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VU-sedimentoloog Smit ontvangt Mary Clark Thompson Medal

Datum nieuwsfeit: 27-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vrije Universiteit Amsterdam

(veb@dienst.nl)

VU-sedimentoloog Smit ontvangt Mary Clark Thompson Medal

De Amerikaanse National Academy of Sciences heeft aan dr. Jan Smit, sedimentoloog en paleontoloog aan de Faculteit der Aardwetenschappen van de Vrije Universiteit, de prestigieuze Mary Clark Thompson Medal toegekend. De medaille wordt sinds 1921 eens in de drie à vijf jaar uitgereikt voor belangrijke verdiensten op het gebied van de geologie en de paleontologie. De medaille en het bijbehorende geldbedrag van 7500 dollar zijn in Washington aan dr. Smit uitgereikt.

Jan Smit ontvangt de onderscheiding voor zijn wetenschappelijk onderzoek naar het plotselinge uitsterven van de dinosauriërs en andere diersoorten 65 miljoen jaar geleden. Smit ontdekte, onafhankelijk en eerder dan Nobelprijswinnaar Luis Alvarez en zijn zoon, het verband tussen de grote meteorietinslag in de Golf van Mexico en het uitsterven van de dinosauriërs. Tijdens de internationale wetenschappelijke expeditie van het Ocean Drilling Programme in 1997 leverden boringen van 200 meter in de bodem van de Atlantische Oceaan op een diepte van 2650 meter voor de kust van Florida, de complete bewijsvoering voor zijn theorie.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie