Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Restauratie Sluishoef De Bilt wordt mogelijk

Datum nieuwsfeit: 27-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
27 april 1999

RESTAURATIE SLUISHOEF WORDT MOGELIJK

Voor het monument Sluishoef, dat ligt op de buitenplaats Sandwijck in De Bilt, komt de restauratie dichterbij. Restauratie wordt mogelijk door een besluit van Gedeputeerde Staten om dit monument op te nemen in het Provinciaal Restauratie Uitvoeringsprogramma (PRUP). Plaatsing op deze lijst is een voorwaarde voor de provincie om de Rijksgelden voor Monumentenzorg te kunnen verdelen. De provincie verdeelt deze gelden voor de niet-budgethoudende gemeenten, waarvan De Bilt er één is.

Buitenplaats Sandwijck wordt met zijn gebouwen en parkaanleg één van de mooiste in de provincie Utrecht genoemd. De restauratie van de Sluishoef, een voormalige sluis aan de Biltse Grift en nu in gebruik als woning, draagt bij aan de verfraaiing van het noordwestelijk deel van het park. Het monument is ook blikvanger vanaf de weg.
Door plaatsing op het PRUP kan de eigenaar nu een financieringsregeling treffen met het Nationaal Restauratie Fonds. De totale restauratie en reparatie kost f 1,6 miljoen, waarvan voorlopig f 800.000,- als subsidiabel is geraamd. Een dergelijk groot bedrag kan niet in één keer beschikbaar worden gesteld. Daarom moet de gemeente het monument jaarlijks op de prioriteitenlijst plaatsen. Voor 1999 en 2000 reserveert de provincie nu f 68.813,-.
(Voor informatie: Marja van Buuren, (actueel@prvutr.nl) 030 - 258 32 07)
(na 14.30 uur: Gerard Ekelenkamp, 030 - 258 32 93)

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie