Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Delft Instruments bespreekt verkoop werkmaatschappij DEP

Datum nieuwsfeit: 28-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
P E R S B E R I C H T

DELFT INSTRUMENTS IN GESPREK OVER VERKOOP WERKMAATSCHAPPIJ DELFT ELECTRONIC PRODUCTS

Delft Instruments N.V. maakt bekend in gesprek te zijn met Burle Industries Inc. (USA) over de verkoop van werkmaatschappij Delft Electronic Products B.V. (DEP) te Roden.

Burle Industries Inc. is wereldwijd een van de leidende aanbieders van gespecialiseerde beeldversterkers en photomultipliers, die toepassing vinden in onder meer de medische sector, bewaking, onderwater- en ruimteonderzoek. Bovendien is Burle Industries een van de marktleiders op het gebied van de productie van versterkerbuizen, die toegepast worden bij FM radio en VHF televisiecommunicatie.

DEP is een van de Europese marktleiders, gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en (OEM) verkoop van miniatuur beeldversterkers en photon counters. De producten van DEP worden gebruikt in defensie, civiele en wetenschappelijke toepassingen zoals nachtzicht-apparatuur, bewakingssystemen, spectroscopie, microscopie en ruimteonderzoek. Bij DEP werken 100 mensen.

De activiteiten van Burle Industries en DEP zijn zeer complementair voor wat betreft producten, geografische markten en klanten, terwijl er naar verwachting aanzienlijke synergieën bestaan tussen beide ondernemingen.

De voorgenomen verkoop onderstreept de strategie van Delft Instruments om middelen vrij te maken voor investeringen ten behoeve van de expansie van de kernactiviteiten Medisch en Industrieel, waarbij de industriële activiteiten primair gericht zijn op de olie- en gasindustrie.

Partijen hebben de intentie om hun gesprekken succesvol af te ronden in de loop van mei aanstaande.

Delft Instruments N.V. is de holding van een internationale groep van ondernemingen met ca. 1100 medewerkers en een jaaromzet van bijna NLG 400 miljoen. Delft Instruments verkoopt voornamelijk onder eigen regie ontwikkelde en/of vervaardigde hoogwaardige instrumenten en systemen voor medische, defensie, ruimtevaart, industriële en wetenschappelijke toepassingen, aangevuld met handelsproducten.

Raad van Bestuur Delft Instruments N.V. Delft, 28 april 1999

Voor nadere informatie:
E.H. de Groot, Voorzitter Raad van Bestuur, tel. 015 2601 206

Website:http://www.delftinstruments.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie