Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Baan maakt resultaten eerste kwartaal 1999 bekend

Datum nieuwsfeit: 28-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BAAN

Baan Maakt Resultaten Eerste Kwartaal 1999 Bekend

Baan Maakt Resultaten Eerste Kwartaal 1999 Bekend

Record aantal transacties in kwartaal

Barneveld, Nederland en Reston, Virginia, USA - 28 april, 1999 . Baan Company N.V. (ASE: BAAN; Nasdaq: BAANF) maakte vandaag de resultaten bekend over het eerste kwartaal. De omzet over dit kwartaal van 1999 bedroeg 176 miljoen dollar, vergeleken met een omzet van 179 miljoen dollar over het eerste kwartaal van vorig jaar. Het nettoverlies over het kwartaal was 19 miljoen dollar, ofwel 0,09 dollar per aandeel1, vergeleken met een nettowinst van 2 miljoen dollar, ofwel 0,01 dollar per aandeel1 over het eerste kwartaal van 1998.

De licensie-inkomsten in het eerste kwartaal van 1999 bedroegen 65 miljoen dollar. Het bedrijf noteerde een record aantal van meer dan 600 licentietransacties gedurende het kwartaal, een stijging van 75% ten opzichte van vorig jaar. Baan Company meldde een toename van 28% aan inkomsten uit onderhoud en services tot een recordbedrag van 111 miljoen dollar. Dit is 63% van de totale opbrengst, vergeleken met 48% vorig jaar. De uitgestelde baten bedroegen 163 miljoen dollar aan het eind van het eerste kwartaal van 1999, een stand die ongeveer gelijk is aan die aan het einde van 1998. In vergelijking met het derde kwartaal van 1998, voorafgaande aan de reorganisatie, daalden de exploitatie- en omzetkosten met ongeveer 20% tot 202 miljoen dollar. Op 31 maart 1999 bedroeg het kassaldo 125 miljoen dollar. Afgezien van eenmalige posten werd 24 miljoen dollar aan liquide middelen voor de exploitatie gebruikt.

'De resultaten van het kwartaal overtroffen de algemene verwachtingen van de analisten,' aldus Jim Mooney, Chief Financial Officer van Baan Company. 'Baan Company heeft in het eerste kwartaal de aangekondigde doelstellingen op het punt van de kostenreductie gerealiseerd en we zijn ervan overtuigd dat de kostenstructuur voor de komende periode ons een goede basis verschaft om te opereren in een markt die naar onze verwachting voorlopig nog moeizaam en turbulent zal blijven. Teneinde de financiële resources van Baan Company verder te versterken, werkt Baan samen met een internationaal consortium van banken. Op deze wijze kunnen we onze kredietfaciliteiten vergroten tot 75 miljoen dollar.'

Toelichting op de bedrijfsvoering

Baan Company blijft werken aan de realisatie van haar doelstellingen, en kon sinds de vorige kwartaalcijfers de volgende resultaten noteren.

Voor de Baan ERP-oplossing werd in dit kwartaal gekozen door nieuwe vooraanstaande klanten en klanten die te kennen hebben gegeven extra licenties aan te schaffen, waaronder Paccar, Simplex, Thomson en USINOR; Akzo, Barclays, EDS en Volvo kochten BaanFrontOffice; Booze Allen Hamilton, Caterpillar en Hitachi kochten Baan Supply Chain en Logistics-producten; en Air Afrique, Navion en UUNET kozen voor de producten van CODA en Baan Financials.

De aandeelhouders gaven hun goedkeuring aan een nieuwe Raad van Commissarissen. William Grabe, David Hodgson en Hans Wortmann werden als commissaris herbenoemd. Nieuwe commissarissen zijn o.a. de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen, Pierre Jean Everaert - voormalig CEO van Koninklijke Ahold en voormalig lid van de directie van Philips Electronics N.V.; John W. Barter - voormalig Executive Vice President en CFO, AlliedSignal, Inc.; Henk van den Breemen - voormalig stafchef van de Nederlandse Strijdkrachten (buiten dienst); Joop P.M. Janssen . voorzitter van de raad van bestuur van Heijmans, N.V.; en Koichi Nishimura . voorzitter van de raad van bestuur, president en CEO van Solectron Corporation.

Het bedrijf blijft vooraanstaande personen aantrekken voor de versterking van het management-team. Recente benoemingen zijn onder andere: James F. Mooney, Chief Financial Officer - voormalig VP en Chief Financial Officer, Americas, IBM Corporation; Andrew Dailey, Sr. VP Product Marketing - voormalig Research Director, ERP, Gartner Group; Ronald Florisson, VP Corporate Communications - voormalig directeur voorlichting van het Ministerie van Financiën, Katrina Roche, GM Supply Chain Solutions - voormalig president en CEO van Cygnus Technology. Verder zijn er nog meer managementbenoemingen, waaronder die van Steve Pugh, GM CODA.

'Het record aantal transacties in het eerste kwartaal en de krachtige versterking van het management team en de raad van commissarissen tonen aan dat Baan Company terug is als een van de hoofdspelers op de markt voor ERP-toepassingen,' aldus Tom Tinsley, voorzitter en CEO van Baan Company. 'Onze strategie om tot een vergroting te komen van de inkomsten die gegenereerd worden door de 2000 medewerkers van onze klantenserviceorganisatie, stelt ons in staat een meer voorspelbare en betrouwbare bron van inkomsten in stand te houden.'

Recente aankondiging van producten

Onlangs lanceerde de Company het Baan E-Enterprise(tm) pakket van Web-enabled softwaretoepassingen ten behoeve van de gehele 'value chain' van medewerkers, partners, wederverkopers en leveranciers. De pakket omvat Baan E-Collaboration(tm), Baan E-Sales(tm) en Baan E-Procurement(tm). Baan E-Collaboration is een XML-oplossing voor supply chain collaboration die beter toegang verschaft tot bedrijfsinformatie. Met dit pakket kunnen partners online gegevens met elkaar uitwisselen, wat leidt tot betere communicatie, een vermindering van de supply chain cyclustijden en een reductie van de totale kosten van de bedrijfsvoering. Baan E-Sales is een Internet-oplossing voor verkopen zonder menselijke tussenkomst, waardoor bedrijven in staat zijn direct of via afzetkanalen hun producten te verkopen. Baan E-Procurement is een Intranet-oplossing voor indirecte verwerving voor Baan ERP waardoor de verwervingskosten met 80% gereduceerd kunnen worden, ten opzichte van handmatige systemen. De componenten van Baan E-Enterprise zijn begin april 1999 beschikbaar.

De Company lanceerde ook verschillende nieuwe producten, waaronder: BidPro, een nieuw product dat producenten in staat stelt vervoersalternatieven te evalueren en concurrerende vervoerders te selecteren; BaanEDM, het analytische applicatiepakket van Baan waarmee de gegevens over alle producten van Baan integraal geanalyseerd kunnen worden; BaanKnowledgeManager; nieuwe versies van BaanFrontOffice met ondersteuning in negen Europese en Aziatische talen, alsmede BaanInternetConfigurator, een Internet-oplossing voor interactieve verkopen.

Baan Education introduceerde BaanEASE aan, een revolutionair systeem voor elektronische prestatie-ondersteuning, en BaanLIVE, een Web-omgeving die een docent in staat stelt via het Internet studenten een training te geven.

Baan Company kreeg gedurende het kwartaal talrijke onderscheidingen vanuit het bedrijfsleven. Uit een recent onderzoek dat door Dataquest werd uitgevoerd onder 5000 IT-gebruikers in Zuidoost-Azië bleek dat Baan de hoogste klanttevredenheid scoorde ten opzichte van andere ERP-leveranciers in de regio; Baan Education kreeg een internationale onderscheiding van de 'Society for Technical Communications' voor de wijze waarop zij cursusmateriaal had ontwikkeld voor BaanFrontOffice.

'De investering in onderzoek en ontwikkeling blijft een van de belangrijkste prioriteiten van Baan Company,' zei Mary Coleman, President van Baan Company. 'Wereldwijd zijn ongeveer 1600 medewerkers van de Research & Development-teams werkzaam. Alleen al in het laatste kwartaal bedroegen de totale netto R&D-uitgaven meer dan 37 miljoen dollar. Baan Company wil zo haar leidende positie vasthouden met innovatieve producten en een duidelijke visie op de markt voor enterprise-applicaties.'

Over Baan Company

Baan Company (ASE: BAAN; Nasdaq: BAANF), dat in 1978 werd opgericht, is een toonaangevende internationaal opererende leverancier van ERP-software. Baan Company voert een uitgebreide portfolio van 'best in class' uit componenten bestaande applicaties voor front office, corporate office en back office , die wereldwijd door klanten worden toegepast bij ongeveer 12000 vestigingen. De producten van Baan Company maken zaken minder complex, zorgen voor een verbetering van de belangrijkste bedrijfsprocessen, zijn sneller te implementeren en in gebruik te nemen, zijn vergeleken met de producten van onze concurrenten flexibeler aan te passen aan veranderingen in de bedrijfsvoering en voorzien in optimaal informatiebeheer over de gehele value chain.

Baan Company heeft twee hoofdkantoren in Barneveld en Reston, Virginia (VS). Op het internet kunt u Baan vinden op www.baan.com.


---

Dit persbericht bevat uitspraken over de toekomst. Deze uitspraken zijn noodzakelijkerwijs onderworpen aan onzekerheden die zijn gebaseerd op diverse factoren waaronder ontwikkelingen in de markten waarin Baan Company opereert, produkt release cycli en concurrerende condities. Aanvullende informatie over potentiële factoren die de financiële resultaten van Baan Company kunnen beïnvloeden zijn te vinden in Baan Company's formulier 6-F voor het kwartaal eindigend op 31 maart 1998 en Baan Company's formulier 20-F voor het jaar eindigend op 31 december 1997. Deze formulieren zijn beide gedeponeerd bij de U.S. Securities and Exchange Commission.

'Baan' is een geregistreerd handelsmerk van Baan Company, en elke handelsnaam, productnaam en servicenaam die in dit bericht wordt genoemd met de naam 'Baan', is een handelsmerk en/of het eigendom van Baan Company. Alle overige handels-, product- en servicenamen die in dit bericht worden genoemd, kunnen handelsmerken of geregistreerde handelsmerken zijn van de betreffende houders.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Baan Company (voor investeerders)
Mark Wabschall of David Spille Telefoon: +1.703.467.3201 en +31.(0)34.242.8609 Email: (dspille@baan.com)

Baan Company (voor pers)
Ronald Florisson, Vice President of Corporate Communications Telefoon: +31(0)34.242.8786 (Europe) of +1 703-467-3000 (Noord-Amerika)

28 apr 99 10:36

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...