Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sanering terrein Stork-Bepak Grou van start

Datum nieuwsfeit: 28-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Sanering terrein Stork-Bepak Grou van start

Vanmorgen hebben de heer A.J. Mulder, gedeputeerde en mevrouw J. Bouma-van den Brink, wethouder van de gemeente Boarnsterhim, het officiële startsein gegeven voor de sanering van het Stork-Bepak terrein in Grou.

De sanering bestaat uit het slopen van de oude Stork-fabrieksgebouwen en het afgraven van de verontreinigde grond. De vervuiling op het terrein bestaat uit zware metalen en olieachtige stoffen in het grondwater.

Bij deze sanering wordt het nieuwe uitgangspunt bij bodemsanering om werk-met-werk te maken gehanteerd. Dat betekent in dit geval dat door de afgravingen die voor de sanering nodig zijn een passantenhaven voor de recreatievaart wordt gerealiseerd. De nieuwe passantenhaven gaat plaats bieden aan 60 boten.
De nieuwe haven vormt een onderdeel van het zogenaamde Waterfront Grou, waar ook de herinrichting van de Nieuwe Kade deel van uit maakt. Met dat onderdeel van het plan wordt na de zomervakantie begonnen. Door de aanleg van de passantenhaven en de herinrichting van de Nieuwe Kade wordt de recreatieve aantrekkelijkheid van Grou vergroot en krijgt de watersport weer een nieuwe impuls. Vooral omdat de nieuwe haven deel uitmaakt van de staande-mastroute Leeuwarden-Grou.

De totale sanering gaat ongeveer drie miljoen gulden kosten. Daarvan betaalt de provincie één miljoen uit het budget voor bodemsanering. Verder komt er 625.000,- uit het Europees Oriëntatie en Garantiefonds voor de landbouw en 450.000,- uit het budget voor Stads- en Dorpsvernieuwing. Tenslotte draagt het Stadgewest Leeuwarden
100.000,- en de provincie Fryslân uit het Economisch Structuurfonds
125.000,- bij. Het restant wordt betaald door de gemeente Boarnsterhim.

Het is de bedoeling dat de sanering en de werkzaamheden daaromheen eind september afgerond zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie