Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanpassing tarieven scheepvaartinspectie voor visserij

Datum nieuwsfeit: 28-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE VENW

www.minvenw.nl

MINVENW:AANPASSING TARIEVEN SCHEEPVAARTINSPECTIE

AANPASSING TARIEVEN SCHEEPVAARTINSPECTIE VOOR VISSERIJ

Per 1 mei verhoogt de Scheepvaartinspectie zijn tarieven voor de werkzaamheden voor de visserij. De wijzigingen betreffen stijgingen van veertig procent voor nieuwbouw Eurokotters, drie procent voor 2000 PK-kotters, twaalf procent voor bestaande Eurokotters en drie procent voor bestaande 2000 PK-kotters.

Omdat het tariefsysteem van de Scheepvaartinspectie wordt geherstructureerd, worden de tarieven in vier fasen aangepast. In augustus 1996 zijn de tarieven voor de werkzaamheden voor de visserij voor de eerste keer structureel aangepast. Deze aanpassing is de tweede fase.

Naar aanleiding van het rapport 'Prijzen bij het Rijk', dat de Algemene Rekenkamer enige jaren terug uitbracht, heeft de Scheepvaartinspectie de structuur en kostendekking van de tarieven onderzocht. Dat wees uit dat de tarieven vaak liggen onder de kostprijs van inspectiewerkzaamheden. Een aanzienlijk deel van de gemaakte kosten kwam ten laste van de algemene middelen. Daarom vond in 1996 een algehele herziening plaats van de tarieven en de kostprijzen die daaraan ten grondslag lagen. Het doel is dat de tarieven binnen enkele jaren volledig kostendekkend zijn.

Marian van den Akker, 070-3516088
Toon van Wijk, 070-3516582

28 apr 99 15:15

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie