Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Europese steun voor BITE-centrum Flevoland

Datum nieuwsfeit: 28-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Flevoland

PERSBERICHTEN

NUMMER: 99-061
DATUM: 28 april 1999


1,5 miljoen gulden Europese steun voor BITE-centrum

Het college van Gedeputeerde Staten van Flevoland stelt fl. 1,5 miljoen gulden beschikbaar uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) voor de realisering van een BITE-centrum. BITE staat voor Business, Information Technology en Education. Het voorstel wordt besproken in de commissie Economie, Landbouw, Personeel en Organisatie op woensdag 19 mei 1999. Het BITE-centrum is een initiatief van het ROC Flevoland en vormt een welkome aanvulling op de onderwijs- en arbeidsmarktinfrastructuur in Lelystad. Het centrum wordt gehuisvest in het nieuw te bouwen ROC-gebouw in Lelystad. De Commissaris van de Koningin van Flevoland, de heer M.J.E.M. Jager, slaat op donderdag 29 april 1999 om 15.30 uur de eerste paal van dit nieuwe gebouw. Tijdens de ontwikkeling van de plannen voor een nieuw ROC in Lelystad is ook aangegeven dat het ROC een sterkere verankering behoeft in het bedrijfsleven. Hiertoe wil het ROC Flevoland in Lelystad een BITE-centrum oprichten. In het ROC-gebouw in het centrum van Lelystad creëert men een faciliteit met hoogwaardige voorzieningen voor opleidingen en voor training van bedrijven op het gebied van nieuwe technologieën. Langs deze weg verwacht BITE (ROC Flevoland) een bijdrage te leveren aan de versterking van de economische structuur en de concurrentiepositie van het bedrijfsleven in met name de regio Lelystad. BITE wil dit doel realiseren door o.a. de afstemming tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te verbeteren en door de Research & Development-capaciteit bij het bedrijfsleven te vergroten. Daarnaast wil BITE een ICT-startersplatform oprichten en voldoen aan de ICT- scholingsbehoefte. De door BITE te ontplooien activiteiten kunnen gezien worden als aanvulling op de ICT-BIC-activiteit en van Alnovum in Almere. Bij Alnovum is HBO(+) de doelgroep, terwijl het ROC/BITE zich vooral zal richten op MBO(+). Voor wat betreft de verschillende werkzaamheden op het terrein van advisering en scholing zal bovendien afstemming plaatsvinden met Arbeidsvoorziening Flevoland en Syntens. Daarnaast zal het BITE-centrum ruimte bieden aan startende ondernemers. Hiervoor wordt ongeveer 1000 m2 (extra) in het ROC-gebouw gerealiseerd. Met het gehele plan is een investering gemoeid van
4.750.000,--. Om het BITE-centrum goed van start te kunnen laten gaan, verleent de provincie Flevoland vanuit het Europees programma een bijdrage van maximaal 1,5 miljoen gulden voor de realisering van het BITE-centrum. Het restant dient door BITE/ROC Flevoland zelf te worden gefinancierd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie