Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KPN: OPTA vergroot schaarsteproblematiek

Datum nieuwsfeit: 29-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KPN

OPTA VERGROOT SCHAARSTEPROBLEMATIEK

Tegen uitdrukkelijke pleidooien van KPN in wil OPTA KPN opnieuw dwingen tot dertig procent lagere tarieven voor de verbindingen tussen KPN en andere telecommunicatiebedrijven (interconnectietarieven). KPN heeft een en ander maal betoogd dat het te laag door OPTA vaststellen van tarieven de bereidheid van andere partijen om te investeren in eigen telecommunicatie-netwerken in Nederland sterk ontmoedigt. De nu optredende schaarsteproblemen zijn daar mede een gevolg van.

De visie van KPN wordt nota bene volledig onderschreven in het rapport 'Onderzoek naar interconnectie schaarste bij KPN Telecom' dat bureau Stratix in opdracht van OPTA heeft uitgebracht.
Op pagina 25 van het rapport constateert Stratix: 'De tariefstelling van het nationaal interconnectietarief en het nationaal tarief voor bijzondere toegang van OPTA ontmoedigt marktpartijen om zelf infrastructuur naar de interconnectiepunten van KPN aan te leggen.'

KPN protesteert met klem tegen nieuwe tariefsverlagingen en voorspelt dat die de congestie- en schaarsteproblemen eerder vergroten dan verkleinen. Het is KPN een raadsel waarom zijn herhaalde, zorgvuldig gedocumenteerde pleidooien tegen ingrijpen in deze tarieven door OPTA volledig genegeerd worden.

KPN gaat in ieder geval tegen de nu door OPTA gedane uitspraken bezwaar aantekenen en bestudeert verdere juridische stappen. De OPTA-eisen tot verlaging van de tarieven kosten KPN op jaarbasis rond de ƒ 20 a ƒ25 miljoen. Omdat OPTA de tariefsaanpassingen met terugwerkende kracht wil laten gelden, zal over de periode juli 1997 tot nu nog eens een kleine ƒ 20 miljoen afgeboekt moeten worden.

Nog veel meer dan door de financiële effecten voelt KPN zich geraakt door het feit dat het OPTA kennelijk ontbreekt aan een visie om de schaarsteproblematiek zo snel als mogelijk tot een goede oplossing te brengen.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie