Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Auschwitz Comite: Ruimer toelatingsbeleid Kosovaren

Datum nieuwsfeit: 29-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NEDERLANDS AUSCHWITZ COMITE

VLUCHTELINGEN OPVANG KOSOVO

PERSBERICHT

HET NEDERLANDS AUSCHWITZ COMITE DRINGT AAN OP RUIMER TOELATINGSBELEID VAN DE VLUCHTELINGEN UIT KOSOVO

Vele overlevenden van de Tweede Wereldoorlog worden door de afschuwelijke beelden van en verhalen over Kosovo op de televisie, pijnlijk aan die tijd herinnert.

Het is duidelijk zichtbaar dat vrouwen en kinderen van hun mannen en vaders zijn gescheiden. Angst en onzekerheid heersen over wat er met de mannen gebeurt. Onderworpen aan bruut geweld, beroofd van hun identiteit en volledig berooid zijn honderdduizenden vluchtelingen onderweg. Zij worden massaal in treinen weggevoerd, gaan moeizaam te voet over de bergen op zoek naar veiligheid.

Wij weten dat het nu niet gaat om, zoals in de jaren '40-'45, een heel volk uit te moorden, maar we zien opnieuw dat volgens een vooropgezet plan mensen alleen vanwege hun afkomst uit hun huizen worden verdreven, hun bezittingen vernield en verbrand. De opvang van de enorme stroom vluchtelingen is volstrekt onvoldoende. Er is onvoldoende huisvesting, eten, medicamenten en nagenoeg geen sanitair. De regio kan de opvang niet meer aan.

Het Nederlands Auschwitz Comité doet een dringend beroep op de Nederlandse regering vluchtelingen uit Kosovo op een ruimere schaal toe te laten dan nu het geval is.

Voor hulp aan de vluchtelingen is veel geld nodig. Het Nederlands Auschwitz Comité roept ieder op om financiële steun te blijven geven. Het is het minste wat gewone mensen in de internationale gemeenschap kunnen doen voor gewone mensen die slachtoffer zijn van etnisch geweld.

Giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties.

Nederlands Auschwitz Comité
website http://www.auschwitz.nl
e-mail info@auschwitz.nl

29 apr 99 11:08

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie