Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lintjesregen daalde neer op Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 29-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort

tems 5 mei 1999

Lintjesregen daalde neer op Amersfoort

Veertien decoraties
Zoals elk jaar zijn ook in 1999 weer koninklijke onderscheidingen uitgereikt ter ere van de algemene gelegenheid, beter bekend als lintjesregen. In Amersfoort viel deze eer te beurt aan veertien plaatsgenoten. Wij zetten de mensen die 29 april de onderscheiding ontvingen uit handen van burgemeester A. H. Brouwer-Korf nog eens voor u op een rij.

Officier in de orde van Oranje Nassau
De heer G.A. Vette (57). Tot vorig jaar was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van stichting Zorgverlening 's Heeren Loo in Ermelo. Daarnaast bekleedde hij verschillende bestuursfuncties in de gezondheidszorg.

Ridder in de Orde van Oranje Nassau
De heer J.P. de Groot (53) kreeg zijn benoeming onder andere voor zijn werk als onderwijs-, sport- en cultureel bestuurder. Zo was hij ondermeer directeur van de Nederlandse Rugbybond, penningmeester van de Nederlandse Christelijke Sportunie en voorzitter van Cultureel centrum de Hof. De heer de Groot is ook schooldirecteur. Een greep uit zijn verdere activiteiten: oprichter/ bestuursclub van Ysclub VU, bestuurslid Protestants Christelijk Onderwijs in Amersfoort en lid van de commissie van beroep van de Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond (KNSB) .

Mevrouw N.A. Riemersma -de Gaaij Fortman (77). Deze voormalige bibliothecaresse was vele malen presidente van plaatselijke afdelingen van de Gereformeerde Vrouwenbond, onder andere in Vijfhuizen, Drachten, Bennekom, Leeuwarden, Rotterdam-Alexanderpolder en Harlingen. Sinds 1993 is ze gastvrouw in het Diaconaal Aandachtscentrum 't Dak, ook wel bekend als inloophuis voor 'zwakkeren in de samenleving' en was ze hoofdleidster bij de Blije Werelt, een gereformeerde organisatie die vakantieweken voor zieken en bejaarden organiseert. Als lid van Wijkbeheerteam Schothorst dacht zij mee over het leefbaar houden van de wijk.

De heer H.D.P Vening (73). was jarenlang actief in het onderwijs, de vakbond en de gereformeerde kerk. Vanaf 1956 werkte hij in het lager beroepsonderwijs. Van voorzitter van het schoolfonds SBBO Amsterdam tot lid van de Europese Beweging Nederland, allen mochten ze hem als lid verwelkomen. Daarnaast bekleedt hij sinds 1955 diverse bestuurlijke functies bij het CNV. Zo was hij penningmeester van de rechtsvoorganger van de dienstenbond, voorzitter van de ledenkring en is hij nog steeds contactpersoon. Verder maakte hij deel uit van het bestuur van de Kamer van Koophandel Gooi- en Eemland. Sinds 1996 is hij de motor achter de adviescommissie die het Samen-Op-Weg proces in Amersfoort begeleidt.

Lid in de Orde van Oranje Nassau
De heer H.H. de Ridder (56) is niet alleen in het dagelijks leven professioneel musicus, ook in zijn vrije tijd besteedt hij veel tijd aan de muziek en aan het overbrengen van zijn liefde daarvoor. Was hij ooit als cantor-organist verbonden aan de Bloemgrachtkerk in Amsterdam, sinds 1974 is hij organist bij de Nederlands Hervormde kerk in Amersfoort. Sinds 1965 werkte hij als muziekdocent in het voortgezet onderwijs, waaronder het Vallei College. In 1974 werd hij benoemd tot directeur van de muziekschool in Leusden. Sinds hij in 1973 dirigent werd van het Stichts Mannenkoor, groeide het koor van 30 tot 80 leden en wist het een boven gemiddeld artistiek niveau te bereiken.

De heer A. Bos (64) is sinds 37 jaar bakker. Daarnaast is hij koster van de Hervormd Gereformeerde Kerkgemeenschap in Hoogland waarvoor hij ook veel andere zaken verzorgt. Verder collecteert hij voor het Koningin Wilhelminafonds waarvan hij bovendien penningmeester is. Sinds 1973 is hij voorzitter van Christelijk Gemengde Zangvereniging Zang en Vriendschap in Hoogland.

Mevrouw G.J. Bos-Rooke (64), echtgenote van A. Bos, is sinds de vijftiger jaren samen met haar man actief als collectant voor het Koningin Wilhelminafonds en sinds 1952 is zij voorzitter van de organisatie van de jaarlijkse collecte. Verder is zij sinds 1986 kosteres van de Hervormd Gereformeerde Kerkgemeenschap in Hoogland waarvoor zij ook vele andere taken op zich nam, zoals het jeugdouderlingschap, en nam zij het initiatief voor een oliebollenactie waarvan de opbrengst bestemd is voor de kerk. Tot 1995 bakte zij in eigen keuken jaarlijks circa 4000 oliebollen en 2500 appelbeignets. Verder regelt zij de bloemstukken voor kerkdiensten, broodmaaltijden bij begrafenissen en verzorgt zij de kleding van de Christelijk Gemengde Zangvereniging Zang en Vrienschap.

Mevrouw M. Smit-Rosema (70) kreeg de onderscheiding voor haar langdurige inzet voor de Gereformeerde Stichting Vakantiekring die vakanties organiseert voor zieken en bejaarden. Daarvoor exploiteert de kring 22 weken per jaar een eigen vakantieboot. Mevrouw Smit was jarenlang secretaresse en later bestuurslid van deze stichting. Sinds 1973 verzorgde zij ook de verzending van kerstpakketten.

De heer J. Hoogendoorn (56) was ooit huisschilder en later administratief medewerker. Geruime tijd was hij actief voor amateurtoneel en speelde hij trombone bij verschillende harmonie en fanfarekorpsen zoals bij Hosanna en Sint Caecilia in Hoogland en Music for Fun in Amersfoort. Verder maakt hij deel uit van de Dutch Civil Engineering Band van de wegenbouwbranche. Daarnaast was hij onder andere vrijwilliger in het Inloophuis Zielhorst en is hij actief voor kerkelijk centrum Het Brandpunt. Sinds 1979 is hij actief voor de Nierstichting.

De heer J.J. Stam (81) was en is ondanks zijn hoge leeftijd als vrijwilliger actief op velerlei terreinen. Zo was hij lid van de Dorpsraad Hooglanderveen, penningmeester en secretaris van de Sint Josephparochie en van de R.K. School in Hooglanderveen. Sinds 1970 is hij broedermeester van de bedevaarten naar Kevelaer en sinds 1980 organiseert hij de collecte voor het Astmafonds.

De heer A.J. Rouwhorst, is beter bekend als melkman. Begonnen in de Binnenstad vestigde hij zich later in het Soesterkwartier. Vijftien jaar lang was hij bestuurslid voor de Utrechtse Bond van Melkhandelaren en zeker tien jaar bestuurslid van de Hilversumse Melkslijtersvereniging. Sinds 1994 is hij penningmeester van de West Nederlandse Melkhoudersorganisatie.

De heer H. Bruggink (73) behartigt sinds 1980 de belangen van huurders en woningzoekenden in Amersfoort. In hetzelfde jaar werd hij voorzitter van de verenging Huurdersbelangen. Het waren zijn inspanningen die leidden tot een gematigder huurbeleid. Mede door zijn activiteiten kwam een participatiestatuut tot stand dat tot voorbeeld diende in het hele land.

De heer T.M. Burgler (50) is bedigd schade-expert en manager van de afdeling taxaties bij Van Hanselman Taxaties B.V. Hij was van 1973 tot 1986 secretaris van de Stichting Monumentenwacht Nederland en later voorzitter van de Vereniging voor het Gereformeerd Voortgezet Onderwijs in Midden-Nederland. Sinds 1991 is hij redacteur en lid van de kernredactie van het weekblad Reformanda, een toonaangevend blad binnen de Gereformeerde kerken Vrijgemaakt in Nederland.

De heer J.J. Bouwman (70) moest in 1982 zijn werk bij Melitta in Baarn beindigen. Daarna studeerde hij voor pastoraal werk en fungeerde sindsdien op vrijwillige basis (fulltime) als onbezoldigd diaken in de Parochie van Heilig Kruis in Amersfoort. Daarnaast maakte hij zich verdienstelijk voor het amateurtoneel. Zijn leiderschap van toneelvereniging Hierna Beter droeg bij aan het voortbestaan hiervan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...