Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Limburg vraagt gemeenten om woningen voor Kosovaren

Datum nieuwsfeit: 29-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

Provincie verzoekt Limburgse gemeenten woningen voor Kosovaren beschikbaar te stellen


66/99

Maastricht, 29 april 1999

PROVINCIE VERZOEKT LIMBURGSE GEMEENTEN WONINGEN VOOR KOSOVAREN BESCHIKBAAR TE STELLEN

Het kabinet heeft besloten de 2.000 Kosovaren die nu naar Nederland komen, maar ook de ongeveer 3.500 Kosovaren die de afgelopen maanden op eigen gelegenheid naar Nederland zijn gekomen, versneld een Voorlopige Vergunning tot Verblijf te verlenen. Dit betekent dat deze mensen zeer snel, binnen zes weken, zelfstandig in een woning kunnen gaan wonen. De gedeputeerde voor volkshuisvesting, mevrouw Odile Wolfs, heeft namens Gedeputeerde Staten (GS) de gemeenten in Limburg verzocht zo snel mogelijk in overleg te gaan met de woning bouwcorporaties om afspraken te maken over het aantal woningen dat beschikbaar gesteld kan worden voor deze groep mensen.

GS hebben de gemeenten tevens verzocht voor 15 mei 1999 verslag te doen van de aantallen woningen die kunnen worden aangeboden. Doordat de Kosovaren een formele status krijgen tellen deze mensen voor de gemeenten mee bij de realisatie van de taakstelling huisvesting statushouders. De gedeputeerde voor volkshuisvesting hoopt dat er voldoende woningen worden aangeboden. Als de Kosovaren, die zich nu in de twee grote centrale opvanglocaties bevinden, niet na de zes weken direct naar een woning kunnen gaan zullen ze eerst nogmaals verhuisd moeten worden naar een regulier Asielzoekerscentrum om daar te wachten op een voor hen aangeboden woning.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie