Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 30-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Helmond 04/30/99

Persbericht van 30 april 1999 Eindhoven en Helmond/ Eindhoven: Mishandeling bij pinautomaat

Vrijdagnacht omstreeks 02.10 uur, is op de Kruisstraat, een 21-jarige inwoner van Eindhoven mishandelt. Het slachtoffer stond voor een pinautomaat en werd plotseling aan zijn haren getrokken. Toen de man zich omdraaide kreeg hij een harde klap in het gezicht waardoor hij kwam te vallen. Toen het slachtoffer op de grond lag werden zijn zakken nagezocht en een mobiele telefoon weggenomen. Ook probeerde men zijn gouden ketting weg te nemen. Toen het slachtoffer opstond zag hij nog net twee mannen wegrennen. De politie stelt een onderzoek in.

Helmond: Aanhouding na doorrijden
Een 22-jarige Helmonder is vrijdagmorgen om 02.55 uur, op de Burg van Houtlaan aangehouden. Een surveillerende politieman had gezien dat de verdachte als bestuurder van een personenauto een aanrijding had veroorzaakt op de Markt waarbij tevens een verkeersbord werd geramd. Na deze aanrijding reed de man met flinke snelheid weg. De politieman volgde hem en riep assistentie in. Na een wilde rit via de Molenstraat, Broekwal, Bakelsedijk reed de verdachte op de Burg. Van Houtlaan frontaal tegen een tegemoetkomende politieauto. Beide auto's moesten getakeld worden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat de man zijn auto onder invloed bestuurde. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,60 promille. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 8 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Aanhoudingen na vernieling
Vrijdagmorgen om 03.50 uur, zijn op de Geldropseweg vier jongens in de leeftijd van 15 tot 18 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht van twee bushalten, waarvan een aan de Geldropseweg, de ruiten te hebben vernield. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. De ouders zijn in kennis gesteld.

Eindhoven: Onder invloed
Een 29-jarige Eindhovense vrouw is vrijdagmorgen om 04.15 uur, op de Boschdijk aangehouden omdat zij onder invloed haar auto bestuurde. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1.50 promille aan. De vrouw kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 8 uur. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Gewonden bij ongeval met luchtkussen Vrijdagmiddag omstreeks 14.45 uur, zijn er vijf kinderen licht gewond geraakt door het inzakken van een luchtkussen glijbaan op de Kruisstraat. Het speeltuig stond daar in verband met Koninginnedag. Door tot nu toe onbekende oorzaak zakte de glijbaan scheef en kantelde waardoor er, voor zover nu bekent, vijf kinderen gewond raakten. Politie en brandweer waren snel ter plaatse. Van de vijf gewonden heeft er een een gebroken pols, twee slachtoffertjes klaagden over hoofdpijn en een slachtoffer had schaafwonden. De slachtoffertjes zijn met ambulances naar het ziekenhuis vervoerd. Het speeltuig is onmiddellijk buiten werking gesteld. Door de technische recherche en de arbeidsinspectie wordt een onderzoek ingesteld. Enkele getuigen zijn opgevangen door slachtofferhulp.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie