Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanleg mini-rotonde Kerkstraat Weert

Datum nieuwsfeit: 01-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Weert


28 april 1999
Begin mei a.s. start aanleg
AANLEG MINI-ROTONDE KERKSTRAAT/KEULERSTRAAT/VICTOR DE STUERSTRAAT DUURT TWEE WEKEN

In de eerste week van mei wordt begonnen met de aanleg van een mini-rotonde op het kruispunt Kerkstraat/Keulerstraat/Victor de Stuerstraat in Weert. Tijdens de werkzaamheden wordt het kruispunt volledig afgesloten voor alle verkeer. Een omleidingsroute wordt aangegeven. De klus duurt in totaal 2 weken.

Op het kruispunt dat nu van een voorrangsrotonde wordt voorzien, gebeuren veel ongelukken. In de periode 1995 tot en met 1997 waren dat er 23 waarvan 2 met letsel. In alle gevallen werd verzuimd voorrang te verlenen. Een te hoge aanrijsnelheid naar het kruispunt toe speelde hierbij een rol.

Bij de aanleg van het verkeersplein is de vormgeving aangepast aan de bestaande ruimte op het kruispunt. Zo zijn fietsstroken op de mini-rotonde niet mogelijk. Verder is rekening gehouden met de functies van de aansluitende straten. Die komen te zijner tijd in aanmerking voor het realiseren van een 30 km-zone. Het worden dan straten met een erf- of verblijfsfunctie.

De aanlegkosten van het nieuwe verkeersplein bedragen 33.000,-.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie