Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Attachmate introduceert e-Vantage SNA Gateway 2.0

Datum nieuwsfeit: 03-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Attachmate e-Vantage SNA Gateway 2.0 maakt naadloze integratie tussen SNA en TCP/IP mogelijk

Nieuwe features bieden veilige oplossing voor verschillende informatieomgevingen

Amsterdam/Brussel, 3 mei 1999 - Met e-Vantage SNA Gateway 2.0 heeft Attachmate, toonaangevend leverancier van host access-management- en e-businessoplossingen, nieuwe features toegevoegd aan haar oplossing voor bedrijven die overgaan van een enkele SNA-omgeving naar een geïntegreerde SNA-TCP/IP-omgeving. Versie 2.0 biedt onder meer op Web gebaseerd beheer, ondersteuning van SSL en een groter aantal connectiviteitsopties.

Aangezien de meerderheid van de grote bedrijven de meest waardevolle informatie nog steeds beheert op host-systemen, ligt het voor de hand die systemen naar een hoger plan te brengen. Volgens de META Group zal 85 procent van de datacenters tot eind 2001 gebruikmaken van SNA-netwerken. Van die 85 procent zal 60 procent ook steeds meer gebruikmaken van TCP/IP-netwerken. Mark Vanston van de META Group ziet het als een uitdaging voor bedrijven om een bedrijfsnetwerk te ontwikkelen, waarbij datacenters gebruik kunnen maken van oudere legacy-systemen, terwijl tegelijkertijd volop geprofiteerd kan worden van nieuwe, ‘off-the-shelf’ en goedkope hardware. “Doordat bedrijven toegang zullen willen behouden tot de veelheid van SNA-applicaties die gebruikmaken van mainframes, is het belangrijk om een gestandaardiseerd netwerk te implementeren, dat zowel de nieuwe als de oude legacy-technologie ondersteunt.”

Managementconsole

Attachmate e-Vantage SNA Gateway 2.0 is een voor zakelijke toepassingen geschikte SNA-server voor grote en groeiende organisaties. Het biedt een ingebouwd migratiepad voor een omvattend systeem voor toegang tot host-systemen. Haar managementconsole fungeert als een gecentraliseerde GUI voor real-time beheer van alle SNA-sessies binnen de onderneming. Het ondersteunt de overgang van gedistribueerde thick clients naar gecentraliseerd beheer van thin client host access. De nieuwe Remote Management-mogelijkheid van versie 2.0 stelt de beheerder in staat de console te benaderen vanaf elke willekeurige op NT gebaseerde desktop die via TCP/IP is aangesloten op een LAN.

Veiligheid

Attachmate e-Vantage SNA Gateway 2.0 biedt SSL 3.0 encryptieondersteuning binnen de TN3270- en TN5250-datastream en maakt het zo veilig om het Internet te gebruiken. Dankzij verschillende opties voor encryptie en certificaatsbeheer zijn verschillende niveaus van veiligheid verzekerd.

Kostenbeheersing

Attachmate e-Vantage SNA Gateway 2.0 levert met name kostenbesparingen op dankzij gestroomlijnd beheer. Door de LU Discovery-feature kunnen configuratietaken geautomatiseerd verlopen. Deze feature maakt TCP/IP-processing op de host overbodig, wat leidt tot effectiever gebruik van kostbare host resources.

Nieuwe features van e-Vantage SNA Gateway 2.0 zijn de volgende.
- X.25-communicatie – versie 2.0 biedt deze veelgebruikte methode voor communicatie op afstand tussen gateway en host.
- LU0/LUA met RUI – protocollen die de toegang mogelijk maken tot een veelheid van host-based applicaties.
- Multiple SDLC Adapter Support – biedt de mogelijkheid voor het installeren van maximaal vier Attachmate SDLC-adapters tot één enkele gateway, zodat hogere throughput tussen de gateway en de host mogelijk is.
- Intelligent Load Balancing – deze feature werkt dynamisch met TN3270-,

TN3270E-, TN5250- en Attachmate TCP- en IPX-protocollen.
- Y2K – versie 2.0 voldoet aan de Attachmate Year 2000 Product Compliance Definition (www.attachmate.com/y2k).

E-business. Met e-Vantage biedt Attachmate oplossingen voor bedrijven die Web-to-host-toegang willen bieden aan gebruikers, zakenpartners en klant via het Internet, zonder dat daardoor storingen ontstaan voor interne gebruikers. Attachmate e-Vantage SNA Gateway 2.0 is onderdeel van de Attachmate e-Vantage-productfamilie en is beschikbaar als stand-alone product of als gebundelde oplossing met de Attachmate e-Vantage-serveroplossingen. De productfamilie biedt een veilig fundament voor de overstap naar e-business.

Attachmate Corporation

Attachmate is één van de tien grootste PC-softwareondernemingen ter wereld en een toonaangevende aanbieder van desktop- en servergebaseerde host access-managementoplossingen. Met deze oplossingen kunnen ondernemingen vanuit één centraal punt alle toegang tot de hostdata beheren. Door het centrale beheer kan snel bepaald worden wie toegang heeft tot welke hostdata. De oplossingen van Attachmate realiseren veilige én beveiligde toegang tot bedrijfskritische informatie op de hosts (mainframes, midrange, UNIX, DEC/VAX en Unisys) vanuit elke locatie, binnen of buiten de firewall. Alle producten, inclusief de beheersoftware en ontwikkeltools, worden ondersteund door een ervaren team van technisch-specialisten en consultancy-experts. Attachmate is over de gehele wereld actief en heeft meer dan 10 miljoen klanten, die door 80 kantoren in 30 landen worden ondersteund. Meer informatie over Attachmates producten en diensten is te vinden op www.attachmate.com

Voor meer persinformatie:

Attachmate Benelux

Inge Van Eycken, Marketing Manager Benelux
Telefoon: 02/481 07 50 (B)
Telefoon: 020 696 60 31(NL)
E-mail: (marketb@attachmate.com) (marketnl@attachmate.com)

Lammers van Toorenburg PR

Armine Egberink / Charly Lammers van Toorenburg
Telefoon: + 31 (0)30 656 50 70
E-mail: (armine@lvtpr.nl) (charly@lvtpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie