Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Transferium 't Schouw A44 bereikbaar via voetgangersbrug

Datum nieuwsfeit: 03-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

29 april 1999

Mammoettransportwagens leggen voetgangersburg op zijn plaats Transferium 't Schouw A44 nu ook te voet bereikbaar

In de nacht van dinsdag 27 april op woensdag 28 april is de voetgangersbrug bij Transferium t Schouw A44 geplaatst. De voetgangersbrug is eerst volledig gemonteerd op de bouwplaats bij het Transferium en vervolgens in zijn geheel geplaatst over de N206 met behulp van mammoettransportwagens. De brug heeft een lengte van 75 meter, is 16 meter hoog en weegt 155 ton. Om 22.00 uur kwamen de mammoettransportwagens in beweging en omstreeks 01.00 uur had de brug zijn einddoel bereikt.

Net als bij het transport van de diverse sectiedelen van de voetgangersbrug is deze megamontage s nachts uitgevoerd om het verkeer in de omgeving zoveel mogelijk te ontzien. Gedurende de bouwperiode van het Transferium heeft het verkeer vrijwel geen hinder ondervonden dankzij een speciaal aangelegde noodverkeersinstallatie. Een constante doorstroom van het verkeer vanaf de A44 is hiermee gegarandeerd. Met het plaatsen van de voetgangersbrug over de N206 komt er een eind aan de grote klussen voor het Transferium t Schouw A44. Wat nog rest zijn onder meer de verhardingswerkzaamheden, het terreinmeubilair, de bewegwijzering, de beplanting, de afbouw van het McDonalds restaurant en de overdekte looproute. Op 2 juni zal de officiële opening van het Transferium plaatsvinden.

Snel, comfortabel en voordelig
Het Transferium t Schouw A44 zal voornamelijk gebruikt worden door automobilisten die reizen vanuit de regio Amsterdam en de Bollenstreek richting Den Haag. Automobilisten kunnen bij het Transferium hun auto gratis parkeren en verder gaan met de bus. Via een nagenoeg vrije busbaan volbrengt deze bus snel, comfortabel en voordelig het laatste deel van de reis. Voor automobilisten betekent dat geen problemen bij het vinden van een parkeerplek in Den Haag en minder last van files.

Veiligheid voorop
Op het Transferium t Schouw A44 kunnen automobilisten straks gebruikmaken van toiletten en telefooncellen. Direct naast de wachtruimte bevindt zich een McDonalds restaurant, waar een kopje koffie genuttigd kan worden. Bovendien is het Transferium hierdoor de gehele dag levendig, wat weer een belangrijk aspect is voor de veiligheid. Sowieso heeft veiligheid van het Transferium veel aandacht gekregen. Zo is het complex goed verlicht en zijn er continu cameras in gebruik.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie