Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 03-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persberichten

Persberichten van maandagmorgen 03 mei 1999
09:50 maandag 3 mei 1999

Bert Peters 0591 66 20 14 of 06 53 23 80 59

Zandpol, veroorzaker ongeval rijdt door

Gisteravond omstreeks 23.15 uur reed een 25-jarige man uit Emmen met zijn auto over de weg het Stieltjeskanaal vanuit de richting Coevorden. Op de kruising met de Dennenweg nam een tot nu onbekend gebleven bestuurder vanaf die weg de bocht zo ruim dat hij op het linker weggedeelte kwam en de 25-jarige bestuurder hinderde. Deze moest de berm in om de tegemoetkomende bestuurder te ontwijken maar kwam daarna in het water terecht. Een andere automobilist was getuige van het ongeval en bevestigt de verklaring van het slachtoffer. De veroorzaker van het ongeval reed door. Hij bestuurde een donkere auto. Het slachtoffer kwam met en nat pak en de schrik vrij.

Emmen, ongeval met letsel
Reed een echtpaar (man 64 en vrouw 62) uit Nieuw-Amsterdam gistermiddag op de fiets over het fietspad van de Nieuw Amsterdamsestraat toen een tegemoetkomende bromfietser de man met zijn elleboog raakte. Beide fietsers kwamen hierdoor ten val waarbij de man een gebroken heup opliep en de vrouw schaafplekken. De man werd overgebracht naar het Scheperziekenhuis.

Emmen, Nepverslaggever bekent aanrandingen
Werd het vorige jaar een aantal keren gevallen van aanrandingen gemeld waarbij er steeds sprake was van een man op een rode bromscooter die zich bekend maakte als verslaggever. In maart werd tussen Emmen en Klijndijk door een getuige gezien dat een man met drie kleine meisjes sprak en hij noteerde het verzekeringsnummer van die bromfiets. Na een onderzoek werd eind april in zijn woning in Klazienaveen een 30-jarige man aangehouden die de aanrandingen bekende. Ooit zag hij een seksfilm waar vrouwen op straat meewerkten aan een enquête over sex en erotiek. In die film gingen de vrouwen uiteindelijk mee met de verslaggever. Deze werkwijze inspireerde de man zo dat hij deze ook toepaste. Hij maakte zelf een legitimatiebewijs waaruit bleek dat hij verslaggever was van de Groninger Courant. Hij gaf toe dat hij het afgelopen jaar zo ongeveer 100 meisjes in de leeftijd van 8 tot 18 jaar had geïnterviewd. Enkele meisjes pakte hij bij de borsten. Zijn 'werkgebied' strekte zich uit van Emmen tot Hoogeveen en van Winschoten tot Hardenberg. Hierbij legde hij zo'n 7000 kilometer op zijn bromscooter af. Navraag bij de politiekorpsen van Groningen en Overijssel leverde geen aangiften op die in relatie met deze man gebracht konden worden. Uiteindelijk konden 25 meldingen van aanrandingen gekoppeld worden aan deze verdachte. Na drie dagen te zijn verhoord is de man heengezonden.

Veenoord, alcomobilist
Reed een 33-jarige man uit Veenoord met zijn auto over de Eikenlaan. Op het erf van zijn woning werd hij aangehouden omdat hij teveel alcoholhoudende drank had gedronken. Een test wees 1.25 promille uit.

Zuidwolde, woninginbraak en autodiefstal
Werd vannacht ingebroken in een woning aan de Burg Tonckensstraat waarbij een computer, videorecorder en een fotocamera werden weggenomen. Via de Bulgaarse methode werd het slot van de deur geforceerd. Met de in huis aangetroffen autosleutels werd ook nog eens de op de oprit staande zwarte VW-Golf meegenomen.

Assen, winkelinbraak
Werd vannacht ingebroken in een warenhuis aan de Weiersloop. Vis een geforceerd raam werd toegang verkregen waarna men naar een vitrine liep waar diverse sieraden waren uitgestald. Deze vitrine werd vernield waarna de sieraden konden worden weggenomen. De schade is nog niet bekend.

Meppel, inbraak bij PTT
Het afgelopen weekend werd ingebroken in een gebouw van de PTT aan de Zomersdijk. Door een raam open te breken kon men binnenkomen. Alles werd doorzocht waarbij postpakketten werden opengemaakt. Binnen werden deuren opengebroken en ramen ingetrapt. Uit een wisselautomaat, die werd opengebroken, werd geld weggenomen. De totale schade is niet bekend.

Gasselternijveen, mishandeling
Werd gistermiddag een 26-jarige man mishandeld door een buurtgenoot toen hij verhaal wilde halen over het gedrag van het zoontje van die buurtgenoot. De man werd geschopt en geslagen. Het zoontje zou eendenkuikens hebben doodgemaakt hetgeen door getuigen werd gezien. De 26-jarige man liep letsel aan zijn gezicht op. De buurtbewoner moet nog gehoord worden door de politie. Tegenover het slachtoffer ontkende de buurtgenoot dat zijn zoontje zoiets zou hebben gedaan.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie