Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Origin en IMC leveren ERP totaaloplossing voor vaste prijs

Datum nieuwsfeit: 03-05-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Origin en IMC leveren ERP totaaloplossing op basis van vaste prijs per maand

UTRECHT, 3 mei 1999 --- Origin en IMC zijn gestart met het leveren van een ERP totaaloplossing aan middelgrote organisaties. Deze oplossing bestaat uit een SAP R/3 licentie, hardware en internetaansluiting op basis van een vaste prijs per werkplek per maand. Origin komt zo tegemoet aan de wens van middelgrote organisaties naar snellere en goedkopere oplossingen op het gebied van ERP.

In de prijsstelling per werkplek is naast de installatie, de hardware en het netwerk ook het volledige onderhoud, de gebruikerstrainingen, documentatie en helpdesk opgenomen. Financiering van de implementatie is tevens in de prijs inbegrepen.

De installatie vindt plaats met behulp van de ASAP-methodologie, een door SAP ontwikkelde werkwijze met standaardprocedures die Origin en IMC hebben aangepast voor de installatie voor een beperkt aantal gebruikers. Bovendien is de installatieduur verkort tot maximaal vier maanden.

Origin levert deze dienst in samenwerking met een aantal partijen. Spil in dit samenwerkingsverband is de samenwerking met International Management Consultants (IMC), een bedrijf dat gespecialiseerd is in SAP R/3.

Hans Vets, verantwoordelijk voor de internationale SAP services binnen Origin, hierover: "Er is grote behoefte aan standaardisering bij organisaties die als toeleverancier met onze bestaande klanten samenwerken. De Extended Enterprise kan in zulke situaties grote voordelen bieden. Middelgrote organisaties hebben echter niet de kennis in huis noch de budgetten om grootschalige ERP implementaties uit te voeren. Vandaar dat gekozen is voor het aanbieden van een totaaloplossing met een vaste prijs per werkplek. Voor Origin betekent deze nieuwe dienstverlening een aanvulling op de services die we onze bestaande relaties bieden."

Als leverancier van SAP R/3 laat Henny Hurkens, marketing directeur SAP Nederland, weten: "Dit initiatief van Origin biedt middelgrote bedrijven ongelimiteerd toegang tot de beste bedrijfssoftware die op dit moment beschikbaar is tegen opvallend lage kosten. Doordat Origin en IMC alle disciplines in huis heeft, van technologie en beheer tot SAP kennis en inzicht in de ontwikkelingen in een branche, is zij in staat als totaalaanbieder op te treden. Bedrijven kunnen snel van start en profiteren direct van de op hun branche afgestemde bedrijfsprocessen en de door Origin en IMC ingebrachte kennis."

NOOT AAN DE REDACTIE
Origin Nederland B.V. is met een omzet van 1,5 miljard gulden over 1998 en met zo'n 6.250 medewerkers de grootste ICT-dienstverlener in Nederland. Origin is actief op het gebied van consultancy, bouw, implementatie en management van automatiseringssystemen voor multinationale organisaties. Origin Nederland B.V. maakt onderdeel uit van het wereldwijd opererende Origin B.V. dat met ruim 17.000 medewerkers is vertegenwoordigd in 32 landen.

IMC is SAP R/3 System Reseller en SAP Logopartner. Zij combineren kennis van SAP R/3 met een bedrijfskundige visie op de structurering van bedrijfsprocessen. IMC is een internationaal adviesbureau, opgericht in 1995 met als hoofdkantoor Rosmalen en bestaat inmiddels uit circa 100 medewerkers. Tot haar belangrijke markten rekent IMC: retail, handel en distributie, industrie, bouw en constructie en service- & onderhoudsmanagement. Verder hebben ze een speciale aanpak voor SAP-gebruikers in het middensegment en bieden ze een zogenaamd "full service" concept aan. De dienstverlening strekt zich uit van business consultancy tot implementatie van SAP R/3 en van het verzorgen van de technische infrastructuur tot het operationeel beheer van SAP-systemen.

Voor meer informatie:

 
Origin Nederland BV         IMC 
Toby Ellson, woordvoerder      Jos Snapper, managing director 
+31 (0)30-2911408 of        +31 (0)73-5211205 of 
+31 (0)6-51526143 +31 (0)6-53372855

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie