Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Helmond / Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 03-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Helmond/Eindhoven 05/03/99

Persberichten 3 mei 1999/

Politieberichten
Helmond: Diefstal auto's

Tussen zaterdagavond 22.00 uur en zondagmiddag 15.00 uur is er vanaf de Pastoor van Leeuwen-straat een zwarte Peugeot 309 XTI met het kenteken JJ-FJ-34 gestolen. De auto was voorzien van de originele Peugeot GTI-velgen.
Tussen zaterdagavond 19.00 uur en zondagmorgen 8.00 uur is er vanaf de Marslaan een witte Nissan Bleubird gekentekend PY-74-LK weggenomen.

Helmond: Fietster gewond
Op zondagmiddag omstreeks 16.15 uur is een 65-jarige vrouw uit Helmond bij het beklimmen van de fietsbrug over de Wolfsputter Baan met haar fiets ten val gekomen. De brug bleek voor haar te steil. Zij klaagde over een pijnlijke rug. Na behandeling in het ziekenhuis kon zij huiswaarts keren.

Helmond: Bromfietser aangehouden
Op zondagmiddag om 17.35 uur is op de Zuiderstraat een 16-jarige bromfietsbestuurder uit Helmond aangehouden. Kort daarvoor had de bromfietser en zijn passagier zich aan een verkeerscontrole op de Heistraat, onttrokken. Zij werden daar door de politie gecontroleerd omdat beiden geen helm droegen. Op het van Hoeckplein reed de bestuurder zich vast. Zijn passagier stapte af. De bestuurder reed weg. Op de Zuiderstraat dwong de politie de bromfietser tot stoppen. Hier trachtte de bromfietser weer te vluchten en reed daarbij tegen de achterzijde van de politieauto. De 16-jarige Helmonder is met zijn bromfiets overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Diefstal uit winkel
Op maandagmorgen om 10.43 uur is op de Zuid Koninginnewal een 29-jarige man uit Helmond aangehouden. Kort daarvoor had hij uit een winkel vleeswaar ter waarde van f. 20,- gestolen. Hij rende snel de winkel uit. Een daar surveillerende politieman kon na een korte achtervolging de man aanhouden en overbrengen naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Groot aantal verkeersovertreders
Op maandagmorgen rond 9.05 uur zijn op de afslag de Hurk, 32 automobilisten op de bon gegaan. Zij reden daar over de vluchtstrook de file voorbij.

Eindhoven: Verdachte bedreiging aangehouden
Op zondagmiddag om 17.15 uur is op de Kempensebaan een 31-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor had hij op de Jeroen Boschlaan een 35-jarige vrouw uit Eindhoven in haar gezicht en buik geslagen. De man pakte het slachtoffer daarna vast en duwde haar met kracht tegen haar auto. Tevens dreigde hij, met een onbekend voorwerp in zijn hand, haar te zullen doden. De vrouw wist te ontkomen, stapte in haar auto en reed weg. De verdachte reed met zijn auto haar achterna. Op de ventweg van de Jeroen Boschlaan passeerde hij het slachtoffer, remde abrupt en stopte. Het slachtoffer kon door krachtig te remmen een aanrijding voorkomen. De verdachte stapte uit zijn auto, liep naar het slachtoffer en dreigde haar weer met de dood. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de man, zijnde de ex-vriend van het slachtoffer, aanhouden. Voor onderzoek is de man overgebracht en ingesloten aan het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Op maandagmorgen omstreeks 2.15 uur is op de Julinastraat een 34-jarige automobiliste uit Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek zij gedronken te hebben. Aan het politiebureau blies zij op het adem-analyse apparaat 1,20 promille. Zij kreeg een rijverbod van 5 uur. Tegen haar is proces-verbaal opge-maakt.

Eindhoven: Vernieler aangehouden
Maandagmorgen om 3.20 uur is in een woning aan de Buyaard een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. Kort daarvoor had hij enkele bloemen en boompjes uit een voortuin van een woning aan het Eeuwig Licht getrokken. Tevens had hij een luik aan de voorgevel van die woning vernield. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Diefstal auto
Tussen zondagavond 23.45 uur en maandagmorgen 6.15 uur is er vanaf de Molukkenlaan een zwarte Mercedes Benz, type 300 TD met het kenteken DV-LZ-88 gestolen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie