Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Melkunie sluit vestiging in Wassenaar

Datum nieuwsfeit: 03-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CM Nieuws

Melkunie sluit vestiging in Wassenaar

Datum: 03-05-99 Plaats: Zaltbommel

Melkunie gaat zijn vestiging in Wassenaar sluiten. Dit voornemen, dat vandaag bekend is gemaakt, heeft tot doel om door kostenbesparing de concurrentiepositie in de markt te versterken. Met de sluiting zijn ongeveer 200 arbeidsplaatsen gemoeid. De sluiting van Wassenaar is onderdeel van het vestigingsplaatsenbeleid van Melkunie, een divisie van Campina Melkunie. Ontwikkelingen in de markt voor consumptiemelkproducten noodzaken Melkunie tot verdere schaalvergroting. Door de heviger concurrentie komen marges verder onder druk en is verlaging van de kostprijs noodzakelijk. De eerder aangekondigde sluiting van de specialiteitenfabriek in Hilversum vindt plaats nadat er zekerheid is verkregen over de mogelijkheid om de vestiging in Maasdam uit te breiden, zodat de productie van specialiteiten daar kan worden ondergebracht. Om nu snel verdere schaalvergroting te realiseren is sluiting van een van de grotere vestigingen noodzakelijk. Sluiting van Wassenaar levert kostenvoordelen op, terwijl tevens relatief lage investeringen nodig zijn om de productie elders onder te brengen. Verder zijn van belang de minder goede bereikbaarheid van de fabriek in Wassenaar en de goede herplaatsingsmogelijkheden voor het personeel. Na sluiting wordt de productie van Wassenaar verdeeld over de Melkunie-vestigingen in Eindhoven, Heiloo, Maasdam en Rotterdam. Voor alle 160 vaste medewerkers in Wassenaar is een sociale regeling van kracht. Er zullen geen gedwongen ontslagen vallen. Alle betrokken medewerkers zijn vandaag op de hoogte gebracht. Aan de groepsondernemingsraad van Melkunie is advies gevraagd en de vakorganisaties zijn geïnformeerd.

Campina Melkunie is een internationale onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van zuivel en zuivelverwante consumentenproducten en hoogwaardige ingrediënten voor de voedings- en farmaceutische industrie. De onderneming heeft een jaaromzet van 7,7 miljard gulden en telt ruim 7.000 medewerkers. Zaltbommel, 3 mei 199 Voor meer informatie: J. Akkerman, hoofd communicatie tel. 0418-571321

back

Campina Melkunie site-index

forward

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie