Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Centrale dodenherdenking in stadspark Oosterhout

Datum nieuwsfeit: 04-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oosterhout

Centrale dodenherdenking in stadspark

Gemeentebestuur hoopt op grote deelname aan dodenherdenking

Dinsdag 4 mei a.s. herdenkt ook de Oosterhoutse gemeenschap de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Om de deelname te bevorderen, hebben b. en w. vastgehouden aan de gewijzigde opzet zoals die vorig jaar voor het eerst is toegepast.

De dodenherdenkingen hebben plaats op de volgende locaties en volgende tijden:

* van 16.40 tot 16.50 uur bij de oorlogsgraven op de hervormde begraafplaats aan de Bouwlingstraat;

* van 17.10 tot 17.20 uur bij de Mariakapel aan de Weth. Van Dijklaan in Dorst;

* van 17.40 tot 17.50 uur bij het monumentje op het Dorpsplein in Oosteind;

* van 18.10 tot 18.20 uur op het Pools Ereveld aan de Veerseweg;
* van 19.15 tot 20.15 uur bij achtereenvolgens het stadhuis en het bevrijdingsmonument in het stadspark (centrale dodenherdenking);
* van 20.25 tot 20.40 uur bij de begraafplaats aan de Houtse Heuvel.

Zoals gezegd, is de formule van de dodenherdenking vorig jaar gewijzigd. Dat betekent dat de zitting in de raadzaal is komen te vervallen. In plaats daarvan hebben de toespraak van de burgemeester en de gebruikelijke declamatie plaats bij het bevrijdingsmonument in het stadspark.

Wie wil deelnemen aan de centrale herdenking, wordt om 19.00 uur verwacht op het voorplein van het stadhuis. Daar vertrekt om 19.15 uur de stille tocht naar het bevrijdingsmonument. Aan de herdenking daar verlenen de Koninklijke Harmonie Oosterhout en het Gemengd Zangkoor Oosterheide hun medewerking. Voor personen die slecht ter been zijn, zijn zitplaatsen gereserveerd.

De dodenherdenking wordt afgesloten met het leggen van kransen en bloemen. Het is de bedoeling dat daaraan zoveel mogelijk Oosterhouters zullen deelnemen. De deelname aan de dodenherdenkingen in Oosterhout-stad en de kerkdorpen staat uiteraard voor eenieder open. Het gemeentebestuur hoopt en vertrouwt op een grote deelname.

Oosterhout, 21 april 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie