Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KBC Bank lanceert Belgisch jongerenfonds: Generation Y

Datum nieuwsfeit: 04-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

P e r s b e r i c h t e n

KBC Bank lanceert eerste Belgisch jongerenfonds: Generation Y

3/5/1999

Steeds meer jongeren ontdekken de wereld van de beurs en van het beleggen. Uit marktonderzoek blijkt dat zij een hoger rendement wensen dan de klassieke spaarproducten momenteel kunnen bieden. KBC Bank brengt als eerste een specifiek jongerenbeleggingsfonds op de Belgische markt. Dit nieuwe fonds, Generation Y, biedt hen de kans om mee in te stappen in een beleggingsproduct dat aan hun beleggingsverwachtingen beantwoordt.

Generation Y is een actief beheerd open aandelenfonds en vormt een compartiment van KBC Equity Fund. Het is samengesteld uit een selectie van dynamische bedrijven die zich specifiek op de jongerenmarkt richten. Deze bedrijven komen voornamelijk uit vier sectoren : telecommunicatie/technologie, media/vrije tijd, consumer products en voeding/distributie. De instapdrempel werd bewust erg laag gehouden : 125 euro per deelbewijs tijdens de intekenperiode. Nadien wordt de dagkoers gehanteerd.

KBC stelt het fonds beschikbaar voor alle dynamisch ingestelde beleggers, ook al is het inhoudelijk op een jong publiek afgestemd. Het wordt gecommercialiseerd via alle kantoren van KBC Bank vanaf 3 mei. De intekenperiode loopt tot 28 mei 1999. Omwille van juridische beperkingen kunnen enkel meerderjarige jongere cliënten intekenen op dit fonds.Naast de klassieke beurstaks bedragen de instapkosten 3% ; er is geen uitstapkost. Generation Y wordt op dezelfde professionele wijze beheerd als alle andere KBC-beleggingsproducten. Het rendement ervan is afhankelijk van de prestaties van de aandelen waarin het fonds zal beleggen.

De fondsenfiche van dit beleggingsfonds vindt u op www.kb.be/beleggen en op www.bank.cera.be.

Contactgegevens:

Journalisten kunnen steeds contact opnemen met Piet Jaspaert, KBC Corporate Communicatie, tel. (02) 429 85 78, fax (02) 429 81 54.

Andere geïnteresseerden kunnen terecht op het gratis groene nummer: 0800/23.6.23

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie