Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Almere wil regionale bedrijventerreinen versneld aanleggen

Datum nieuwsfeit: 04-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Persbericht 127

4 mei 1999

ALMERE WIL NIEUWE REGIONALE BEDRIJVENTERREINEN VERSNELD AANLEGGEN

Het college van B en W wil sneller beginnen met de aanleg van drie nieuwe regionale bedrijventerreinen. Dit is nodig om ook op langere termijn groei van arbeidsplaatsen waar te maken en tegemoet te kunnen komen aan de behoefte van bedrijven om uit te breiden of zich nieuw te vestigen in Almere. De drie terreinen zijn Almere Poort, Stichtse Brug (poort naar Utrecht e.o.) en de lokatie in de oksel van de snelwegen A6/A27.

De versnelde aanleg van nieuwe grote regionale terreinen is één van de maat-regelen die het college neemt om haar ambitie van minstens 4.000 nieuwe arbeidsplaatsen per jaar, waar te maken. Daarnaast wordt gewerkt aan de realisatie van nieuwe kantoorlokaties, binnenstedelijke bedrijventerreinen en werkgelegenheid in de stadscentra en de woonwijken. In het nieuwe scenario wordt de komende jaren in totaal ca. 230 ha nieuwe regionale bedrijventerreinen aangelegd.

De eerste lokatie is Almere Poort, bestemd voor hoogwaardige en gemengde bedrijven met een totale omvang van 62 ha. In 95 werd gepland dat hier vanaf 2005 nieuw terrein uitgegeven kon worden; het streefjaar is nu vanaf 2000.
Stichtse Brug - nabij de brug naar Utrecht, Gooi- en Vechtstreek en Amersfoort-/Eemland - wordt een netto uitgeefbaar terrein van 126 ha voor logistieke en gemengde bedrijven. Het college van B en W streeft ernaar om hier vanaf 2002 bedrijven te kunnen vestigen. Dezelfde planning wordt voorgesteld voor de bedrijvenlokatie ter grootte van 32 ha in de oksel van de A6 en A27. In de komende maanden wordt onderzocht wat de specialisatie van dit terrein zou moeten worden; gedacht wordt onder meer aan Schiphol-gebonden bedrijvigheid.

Het gemeentebestuur zal vanaf heden terughoudender ingaan op vestigings-verzoeken van bedrijven die veel ruimte vragen en weinig arbeidsplaatsen bieden. Zo kan het sterke punt van Almere - ruimte - zo lang mogelijk behouden blijven.


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie