Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bericht Avro's Opsporing Verzocht

Datum nieuwsfeit: 04-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Zwijndrecht: Overval op woning

Vrijdag 9 april werd een vrouw in haar woning aan de Boshuizen in Zwijndrecht overvallen. Even voor 09.00 uur werd er door een man met een boeket bloemen aangebeld. De kinderen waren naar school en ook de echtgenoot van de vrouw was niet thuis. De vrouw opende de deur en stak haar hand uit om het boeket aan te nemen. De overvaller duwde nu de deur met kracht open, greep de vrouw bij haar linkerarm en werkte haar de hal van de woning in. De vrouw schreeuwde om hulp, maar voelde plots een pistool tegen haar slaap. Samen gingen ze de woonkamer in en toen daar niets te halen viel gingen ze naar de keuken.

Daar pakte de vrouw, onder voortdurende dreiging van het pistool, geld uit haar portemonnee en gaf dat aan de overvaller. Terug in de woonkamer kreeg de vrouw een aanval van hyperventilatie, maar daar trok de man zich niets van aan en eiste haar waardevolle spullen, waarop de vrouw haar armbanden gaf. Daarna rende de overvaller weg.

Even later werd de man op de Kamphuizen gezien. Volgens getuigen reed een auto omstreeks 09.00 uur met gierende banden weg die de dader midden op de Kerkweg oppikte en weer hard wegreed in de richting van de Lindtsedijk. De auto was een hoekige, lichtgroene dan wel bronskleurige, middenklasser; achterin liep een hond heen en weer. Getuigen meenden eenzelfde wagen ook voor de overval gezien te hebben in de buurt van de Boshuizen, ook toen met een druk heen en weer lopende hond achterin, een donkere korthaar.

Signalement dader:
Blanke man, rond 23 jaar, 1.75-1.80 m. lang en een tenger tot mager postuur; junkachtig uiterlijk: spits gezicht, ingevallen wangen en grote uitpuilende ogen die wijd opengesperd waren. Hij heeft lichtbruin haar in stekels en droeg een meerkleurige pet met een bordeauxrode klep. De man sprak met een Brabants accent en gedroeg zich onrustig, nerveus en was schichtig.

De politie vraagt:

- Wie (her)kent de dader aan de hand van het signalement in combinatie met de compositiefoto?

- Wie heeft op vrijdag 9 april omstreeks 09.00 uur iemand, die voldoet aan het signalement, in de buurt van de Boshuizen zien lopen met een bos bloemen of even later zien wegrennen?

- Wie heeft op deze vrijdag de bos bloemen verkocht aan iemand die voldoet aan het opgegeven signalement?

- Wie heeft gezien dat er iemand op 9 april midden op de Kerkweg in Zwijndrecht werd opgepikt door een hoekige lichtgroene dan wel bronskleurige middenklasser; op de achterbank liep een hond zenuwachtig heen en weer?
De politie wil graag praten met de bestuurder van een wit bestelbusje of witte station-wagen (oud model), die hard moest remmen voor de betreffende auto.

- Wie kan iets vertellen over de twee armbanden van het slachtoffer? Zijn ze b.v. ergens te koop aangeboden?

- Zijn er nog getuigen die nog geen verklaring bij de politie hebben afgelegd?

Reacties
Regiopolitie Zuid-Holland Zuid, bureau Dordrecht Tel.: 0800 - 61 03 (gratis)

***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie