Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bevrijdingsfestivals in Nederland

Datum nieuwsfeit: 05-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Anti Racisme Informatie Centrum

Bevrijdingsfestivals


5 mei 1999

Diverse steden in Nederland

In alle twaalf provincies en in de hoofdstad Amsterdam vinden de jaarlijkse, door het Nationaal Comité 4 en 5 mei georganiseerde, Bevrijdingsfestivals plaats. Thema dit jaar is 'Vrijheid maak je met elkaar'. De muziek en de inhoudelijke activiteiten zijn vooral gericht op jongeren.
Eén van de activiteiten die de verschillende Bevrijdingsfestivals met elkaar verbindt, is de door Itzik Galilie geschreven 'Vrijheidsdans'. Deze dans wordt om 13.00 uur in Amsterdam door dertien verschillende dansgroepen op eigen wijze gedemonstreerd. Daarna vertrekken de dansers naar de diverse Bevrijdingsfestivals, om daar in workshops het publiek uit te dagen om mee te dansen.

In de volgende steden worden Bevrijdingsfestivals gehouden: Amsterdam, Almere, Assen, Den Bosch, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Roermond, Rotterdam, Utrecht, Vlissingen, Wageningen en Zwolle.

Ook plaatselijke 5 mei comité's organiseren festivals en activiteiten. In Alkmaarderhout bijvoorbeeld treden bands als Long Don Silver (covers met Zuid-Amerikaanse saus), Mihira (wereldzang) en Boner (Symfonische poldermetal) op, is er een informatiemarkt, hennaschilderen, haarvlechten, hapjes, drankjes, circusworkshops, ballonnen en nog veel meer. Voor informatie over activiteiten bij u in de buurt, raadpleeg het plaatselijke comité!

Inlichtingen over de landelijke Bevrijdingsfestivals: Nationaal Comité 4 en 5 mei, tel. 020 - 620 96 88

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie