Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Progress Software biedt ondersteuning voor CORBA en DCOM

Datum nieuwsfeit: 05-05-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Progress Software persinfo over:

Development Deployment Management

Universal Application Architecture van Progress Software biedt ondersteuning voor CORBA en DCOM

UAA begin 2000 gereed

Capelle a/d IJssel, 5 mei 1999 ? Progress Software, leverancier van softwareproducten en ?diensten voor de ontwikkeling, de implementatie en het beheer van bedrijfsoplossingen voor alle bestaande computer- en netwerkomgevingen, maakt bekend dat de Progress Universal Application Architecture (UAA) zowel de open CORBA-standaard voor applicatie-interoperabiliteit als de componentarchitectuur van Microsoft, DCOM, zal ondersteunen. De ontwikkeling van UAA is op dit moment voor tweederde voltooid en zal naar verwachting begin 2000 volledig gereed zijn.

De Universal Application Architecture is het door Progress Software ontwikkelde model om bedrijfsapplicaties te integreren en te laten samenwerken binnen een op standaarden gebaseerde architectuur. Centraal binnen de ontwikkeling van UAA staat daarom de compatibiliteit met de messagingstandaarden CORBA (Common Object Request Broker Architecture) en DCOM (Distributed Component Object Model) van Microsoft, die de integratie en interoperabiliteit van applicaties waarborgen.

Het UAA-model biedt ontwikkelaars en gebruikers een groot aantal opties voor het bouwen van bedrijfsoplossingen op basis van applicatiecomponenten die op ieder platform en in elk netwerk even goed functioneren. De architectuur zorgt ervoor dat het meest waardevolle deel van een applicatie
- de business rules en logica die door de jaren heen zijn ontwikkeld en geoptimaliseerd - niet verloren gaat. Ze worden apart opgeslagen op een applicatieserver waar ze niet worden be
ïnvloed door technologische
veranderingen en toch van nut kunnen zijn bij nieuwe ontwikkelingen.

Toekomstvast
Hierdoor geeft UAA huidige en nieuwe gebruikers van Progress de zekerheid van 'toekomstvaste' applicaties. Bovendien garandeert het model optimale benutting van Internet-technologieën en de performance van een multi-tier architectuur met op open standaarden gebaseerde applicatieservers.

UAA biedt ontwikkelaars de vrijheid om elk type client te gebruiken, ongeacht gebruikersinterface en database. UAA kan overweg met HTML, Java, ActiveX, Progress 4GL ? zowel grafisch als tekstgeoriënteerd ? en met een groot aantal databases, waaronder Progress RDBMS, Oracle, Microsoft SQL Server, ODBC en DB2/400. Ontwikkelaars krijgen hiermee de beschikking over een multi-tier architectuur en een traject naar CORBA.

Progress Software heeft in januari 1998 als een van de eerste leveranciers van applicatie-ontwikkeltools een uitgebreid programma geïntroduceerd ter ondersteuning van gebruikers die nieuwe applicaties willen ontwikkelen voor ? of bestaande bedrijfsapplicaties willen migreren naar ? de Progress Universal Application Architecture. Andere leveranciers, waaronder Sybase en Informix, hebben dit voorbeeld onlangs gevolgd.

Twee trajecten
Momenteel zijn er twee trajecten mogelijk voor degenen die gebruik willen maken van UAA: via Apptivity ? de Java ontwikkel- en implementatie-toolkit van Progress Software, met de verbeterde enterprise-applicatieserver op basis van Corba ? of via Progress versie 9, met de bijbehorende open applicatieserver. Begin 2000 zullen deze twee mogelijkheden in elkaar opgaan, wanneer het laatste onderdeel van UAA ? een gemeenschappelijke, open applicatieserver op basis van CORBA of DCOM ? wordt opgeleverd. Vanaf dan wordt ondersteuning geboden voor applicatiecomponenten die zijn ontwikkeld in Progress 4GL, Java of andere talen.

UAA-historie
Januari 1998: aankondiging UAA
September 1998: introductie van Apptivity 3 Integrated Application Environment, de snelste manier om multi-tier databaseapplicaties in Java te bouwen. Belangrijke functies zijn onder meer Smart Client-identificatie (voor het integreren en op elkaar afstemmen van gebruikersinterfaces), Enterprise Java Bean (EJB), Application Server op basis van CORBA en Smart Connect voor 'out-of-the-box' dataconnectiviteit.
Januari 1999: introductie Progress versie 9.
Progress Open AppServer: een open, op standaarden gebaseerde server die ieder type client ondersteunt. Daardoor is het mogelijk applicaties te ontwikkelen die onafhankelijk zijn van gebruikersinterface en database- of implementatiearchitectuur.
ProVision Plus: een combinatie van Progress 4GL en WebSpeed, waarmee applicaties veilig en snel kunnen worden ontwikkeld in één enkele geïntegreerde applicatieomgeving (Integrated Application Environment of IAE).
Progress RDBMS: ondersteunt nu tienduizenden gebruikers, continue inzetbaarheid en Internet-functionaliteit voor grootschalige transactieverwerking en is de eerste database met geïntegreerde virtuele Java-machine.

Toekomstige UAA-producten
De Open AppServer (codenaam Vader) op basis van CORBA en DCOM staat gepland voor begin 2000. Applicaties ontwikkeld met Apptivity of Progress versie 9 kunnen dan overweg met elke gebruikersinterface, server, database en gegevensbron. Dit is tevens de voltooiing van de UAA-strategie. De Java-ontwikkeltool Apptivity zal straks compatibel zijn met Open AppServer. Hierdoor wordt eenvoudige en efficiënte communicatie tussen Apptivity- en Progress 4GL-applicaties mogelijk, alsmede tussen CORBA- en DCOM-compatibele applicaties die in andere talen zijn ontwikkeld. Bovendien hebben gebruikers van Progress dan de mogelijkheid om hun Progress 4GL-applicaties via Apptivity naar Java over te zetten, desgewenst per module. Hiermee vervalt de noodzaak om de hele applicatie opnieuw te schrijven in Java.

CORBA
CORBA is een open standaard voor communicatie tussen applicaties, ongeacht de gebruikte programmeertaal, het besturingssysteem of de netwerklocatie. CORBA is cruciaal voor business-to-business computerfuncties, alsmede voor de applicatiemodulariteit binnen een organisatie. Een commerciële website moet bijvoorbeeld kunnen communiceren met een verzendapplicatie van Federal Express, met een kredietapplicatie van een bank en met de voorraadbeheerapplicatie van een leverancier. Door gebruik te maken van de CORBA-standaard vervalt voor de eigenaar van de commerciële website de noodzaak om voor iedere bedrijfsfunctie en iedere business partner een speciale applicatie te ontwikkelen. Op deze manier kunnen een aanzienlijke kostenbesparing en productiviteitsverhoging worden gerealiseerd.

Op standaarden gebaseerde interoperabiliteit vereenvoudigt ook de communicatie tussen gedeelde bedrijfslogica en de diverse clients en gegevensbronnen. Onafhankelijkheid van gebruikersinterface en gegevensbron betekent enerzijds bescherming van de bedrijfslogica en anderzijds meer integratiemogelijkheden wanneer de computerinfrastructuur verandert. Dat is wat Progress Software verstaat onder 'toekomstvaste' bedrijfsapplicaties.

DCOM
Distributed Component Object Model betreft een technologie die het mogelijk maakt dat softwarecomponenten rechtstreeks met elkaar kunnen communiceren via netwerk, intranet of Internet. DCOM is een uitbreiding van Microsoft COM, dat de integratie van applicaties via het netwerk mogelijk maakt. De technologie is vergelijkbaar met CORBA, maar gericht op Microsoft, zodat weinig ondersteuning wordt geboden voor andere besturingssystemen.

Progress Software
Progress Software Corporation (Nasdaq: PRGS) is leverancier van softwareproducten en -diensten, waarmee bedrijfsoplossingen kunnen worden ontwikkeld, geïmplementeerd en beheerd voor alle computer- en netwerkomgevingen (development, deployment en management). De producten worden gebruikt door ruim 60% van de Fortune 100-bedrijven en omvatten onder meer applicatieservers, databases, ontwikkeltools en beheerproducten voor Internet/Web-extranet- en intranet-applicaties.

De klanten van Progress zijn actief in 100 landen, worden wereldwijd ondersteund door 1200 Progress-medewerkers en implementeren jaarlijks voor meer dan $1,5 miljard aan applicaties, gebaseerd op Progress Software en ontwikkeld door meer dan 2000 onafhankelijke softwareleveranciers. Voor meer informatie kunt u terecht op de volgende website: www.progress.com.

Meer informatie:
Progress Software BRODEUR Schoep & Van der Toorn Marlies Thewissen Mirjam Jonker
Telefoon: 010 235 11 11 Telefoon: 020 487 40 00 Email: (mthewiss@capelle.progress.com) Email: (mjonker@svdt.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...