Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Douches zwembaden Breda blijven nog dicht

Datum nieuwsfeit: 05-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

DOUCHES ZWEMBADEN BLIJVEN NOG DICHT

De legionellabacterie is nog niet geheel verdwenen uit de leidingen van het douchewatersysteem van de Bredase zwembaden. Om die reden blijven de douches in de baden nog gesloten.

Nadat vorige week legionella in de doucheleidingen van de Bredase zwembaden werd aangetroffen, zijn de leidingen schoongespoeld met heet water. Na het schoonspoelen zijn opnieuw monsters genomen. De uitslag van deze monsters, die vandaag bekend werd, toonde aan dat de bacterie in de Wisselslag en het Sportfondsenbad weliswaar sterk verminderd, maar nog niet geheel verdwenen is. Bij zwembad de Spetter heeft het schoonspoelen van de leidingen nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. Dit heeft te maken met de capaciteit van de boiler om een hoge temperatuur te bereiken. Op dit moment worden technische maatregelen genomen om die capaciteit te verhogen zodat het water in de leidingen op de vereiste temperatuur kan worden gebracht. Dan kan ook hier de concentratie van de bacterie worden verminderd.

Mensen kunnen wel gewoon gebruik blijven maken van de zwembaden, omdat de bacterie vanwege het chloor niet in het zwemwater voorkomt.

De douches van de baden blijven gesloten omdat de gemeente Breda de strengste norm blijft hanteren als het gaat om de concentratie van legionella. Dit is ook het advies van de provincie. Breda zal deze lijn blijven volgen totdat het rijk met een eenduidige normering komt. Het bestuur van de Stichting Zwemvoorzieningen Breda neemt maatregelen om hoge concentratie van de bacterie in de toekomst te voorkomen. In de tussentijd blijft de stichting monsters nemen van het water in de leidingen. Op het moment dat de bacterie niet meer aantoonbaar is gaan de douches open. De verwachting is dat dit binnen enkele weken het geval is.

Breda, 3 mei 1999

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie