Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MCI WorldCom lanceert ATM Plus-netwerkdienst in Europa

Datum nieuwsfeit: 05-05-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MCI WorldCom lanceert ATM Plus-netwerkdienst in Europa

Nieuwe netwerkdienst voorziet klanten van flexibele, geïntegreerde netwerkfuncties

Amsterdam, 5 mei 1999 - MCI WorldCom lanceert ATM Plus, een data-netwerkdienst die gebaseerd is op ATM (Asynchronous Mode Transfer) communicatietechnologie. De dienst combineert de bestaande internationale ATM-dienst van MCI WorldCom met door MCI WorldCom beheerde apparatuur op locatie bij de klant, en biedt het prestatieniveau van een lokaal netwerk over een Wide Area Network (WAN). Deze nieuwe dienst betekent een drastische verlaging van de eigendomskosten van WAN's en sluit het gat tussen oudere technologieën en netwerkomgevingen van de nieuwste generatie. Zo is het hiermee reeds mogelijk om op Internet Protocol (IP) gebaseerde netwerkstrategieën te implementeren. MCI WorldCom schat dat de implementatiekosten van ATM-connectiviteit met behulp van eigen apparatuur en mankracht tot twee maal zo hoog zijn als die van de ATM Plus-dienst.

De nieuwe dienst is beschikbaar in België, Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië, Nederland, Zweden en Zwitserland en tussen deze landen onderling. Tegen het eind van dit jaar zal de dienst ook in andere belangrijke regio's beschikbaar komen.

De MCI WorldCom ATM Plus-dienst is gebaseerd op een platform dat bestaat uit meerdere technologieën, die voorzien in zowel standaard ATM- als standaard LAN-connectiviteit. ATM Plus biedt een volledige reeks van telecommunicatiediensten, waaronder privé-lijnen, hoge snelheid datalijnen, verbindingen tussen telefooncentrales en Internet Protocol. Het geheel vormt één, goed beheersbare en schaalbare oplossing. Door verschillende IP-applicaties te segmenteren in virtuele LAN's (VLAN's) en deze VLAN's te koppelen met specifieke ATM Service Classes, stelt ATM Plus organisaties in staat om direct op IP-gebaseerde netwerkstrategieën te implementeren.

De ATM Plus-diensten worden geleverd via ATM-apparatuur dat geleverd, geconfigureerd, ondersteund en beheerd wordt door MCI WorldCom. In combinatie met het snelle MCI WorldCom-netwerk is het hiermee mogelijk voor MCI WorldCom om het prestatieniveau van een LAN te leveren over een Wide Area-verbinding, waarmee in feite de traditionele grenzen tussen LAN en WAN verdwijnen.

Geert de Groot, Managing Director van MCI WorldCom Nederland, verklaart: "Zakelijke klanten zien zich momenteel voor een dilemma gesteld bij het kiezen voor de beste netwerktechnologie. IP maakt inmiddels een enorme groei door. Maar in hun huidige vorm kunnen de op standaarden gebaseerde IP-netwerken niet de snelheid, de betrouwbaarheid en de Quality of Service bieden die grote organisaties vereisen. Onze ATM Plus-dienst, die gebaseerd is op het snelle wereldwijde netwerk van MCI WorldCom, is echter nu al in staat om gegarandeerde Quality of Service te bieden over IP-netwerken."

Met ATM Plus is het mogelijk om de bandbreedte en het soort diensten aan te passen aan de specifieke eisen van de klant. Naarmate de behoefte groeit, kunnen de beschikbare diensten worden uitgebreid, zodat organisaties hun netwerkbeheer zo eenvoudig mogelijk kunnen houden, terwijl ze toch flexibel en schaalbaar blijven. Door te voorzien in een rendabele, goed beheerde dienst, zorgt ATM Plus ervoor dat IT- en netwerkspecialisten meer tijd kunnen besteden aan het ontwikkelen en beheren van de bedrijfsapplicaties.

"ATM Plus levert onze klanten een kostenvoordeel op door het consolideren van meerdere netwerk-diensten in één enkele ATM-dienst. Deze is zeer schaalbaar, zodat klanten klein kunnen beginnen en daarna verder kunnen groeien, waarbij LAN- en ATM-technologieën met elkaar gecombineerd kunnen worden," aldus De Groot. "Door een goed beheerde netwerkinfrastructuur aan te bieden, stelt de ATM Plus-dienst klanten in staat om zich meer te richten op desktop-applicaties. Het zijn deze applicaties, die zich richten op de kernactiviteiten van de onderneming, die uiteindelijk een concurrentie-voordeel opleveren."

ATM Plus is gebaseerd op MCI WorldCom's internationale ATM-netwerkdienst. In tegenstelling tot andere internationale netwerkdiensten, biedt het MCI WorldCom-netwerk volledige ATM-functionaliteit bij een bandbreedte van 2 tot 45 Mbps. Daarbij wordt één complete verzameling van functies aangeboden via één gemeenschappelijk platform met volledig end-to-end beheer en controle.

Over MCI WorldCom
MCI WorldCom is een toonaangevend, wereldwijd opererend telecombedrijf. Het bedrijf is beursgenoteerd en behaalde in het boekjaar 1998 een omzet van $ 30 miljard. Het bedrijf telt ruim 75.000 medewerkers die in meer dan 65 landen actief zijn. Kenmerkend voor het bedrijf is het eigen wereldomspannende glasvezelnetwerk. Op basis van dit netwerk en de daarover te leveren services beoogt MCI WorldCom om binnen nu en maximaal vijf jaar de nummer één telecompartner te worden voor het bedrijfsleven en overheidsinstellingen.

In Nederland is MCI WorldCom in 1995 in Amsterdam gestart met 20 medewerkers. Nu telt de Nederlandse operatie 450 medewerkers en is het bedrijf behalve in Amsterdam gevestigd in Rotterdam en Utrecht. Eind 1999 zal daar nog een vestiging in Den Haag bijkomen. Op dit moment beschikt het bedrijf over eigen glasvezelnetwerken in Amsterdam en Rotterdam die rechtreeks gekoppeld zijn met het Pan-Europese netwerk. Om alle huidige en nieuwe klanten optimaal te kunnen bedienen zullen er in Nederland eind dit jaar 1.000 medewerkers voor MCI WorldCom actief zijn. Hiermee mag het bedrijf zich rekenen tot een van de grotere spelers op gebied van werkgelegenheid en investeringen in de infrastructuur in Nederland.

Voor meer informatie:
MCI WorldCom, Han van der Zwan, tel.: 020 - 7112621 en 06 - 55787150 of Anita van der Meer, tel.: 020 - 7112652 en 06 - 55787202

Het MCI Worldcom logo is digitaal op aanvraag beschikbaar

Meer informatie over MCI WorldCom is ook beschikbaar via Internet op: www.mciworldcom.nl. Uitgebreide informatie over de deregulering van de telecommunicatie in de verschillende Europese landen verschaft ook het digitale tijdschrift The New Telecom Magazine op:
www.comms-review.com/frame.htm.

Noten voor de redactie:
Met behulp van ATM-technologie kunnen klanten verschillende typen netwerkverkeer consolideren in één enkel netwerk-backboneplatform. De ATM-dienst van MCI WorldCom kan geconfigureerd worden om de netwerkkosten te optimaliseren op basis van het netwerktype. Een klant kan één enkele ATM-dienst afnemen, die de volgende mogelijkheden biedt:

Constant Bit Rate (CBR) geeft een klant gegarandeerd de beschikking over de bandbreedte waarvoor het contract is afgesloten. Dit is een oplossing voor organisaties die een hoog prestatieniveau of een specifieke bandbreedte tussen 1 en 8 MBps vereisen. Het is bij uitstek geschikt om bedrijfs- en tijdkritische applicaties in het datanetwerk te integreren, zoals videoapplicaties.

Variable Bit Rate (VBR) geeft de klant gegarandeerd de beschikking over een vaste bitcapaciteit, maar met de mogelijkheid om deze capaciteit te verhogen tot een van tevoren bepaald maximum, om pieken in het netwerkverkeer te kunnen verwerken. VBR voorziet organisaties van een oplossing voor de behoefte aan groeiende netwerkcapaciteit waarbij snelle responstijden van cruciaal belang zijn.

Available Bit Rate (ABR) geeft de klant de garantie van een gemiddelde bitsnelheid over een bepaalde tijdsperiode, echter zonder een gegarandeerde vaste capaciteit. Dit biedt klanten een rendabele oplossing voor applicaties die minder afhankelijk zijn van snelheid en tijd, zoals het zenden van bestanden en e-mail.

Een dienst waarin deze drie netwerkdiensten zijn gecombineerd, voorziet een klant van één geconsolideerde en goed beheerde backbone, waarover data, IP- en videoverkeer door heel Europa getransporteerd kunnen worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie