Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MCI WorldCom lanceert ATM Plus-netwerkdienst in Europa

Datum nieuwsfeit: 05-05-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MCI WorldCom lanceert ATM Plus-netwerkdienst in Europa

Nieuwe netwerkdienst voorziet klanten van flexibele, geïntegreerde netwerkfuncties

Amsterdam, 5 mei 1999 - MCI WorldCom lanceert ATM Plus, een data-netwerkdienst die gebaseerd is op ATM (Asynchronous Mode Transfer) communicatietechnologie. De dienst combineert de bestaande internationale ATM-dienst van MCI WorldCom met door MCI WorldCom beheerde apparatuur op locatie bij de klant, en biedt het prestatieniveau van een lokaal netwerk over een Wide Area Network (WAN). Deze nieuwe dienst betekent een drastische verlaging van de eigendomskosten van WAN's en sluit het gat tussen oudere technologieën en netwerkomgevingen van de nieuwste generatie. Zo is het hiermee reeds mogelijk om op Internet Protocol (IP) gebaseerde netwerkstrategieën te implementeren. MCI WorldCom schat dat de implementatiekosten van ATM-connectiviteit met behulp van eigen apparatuur en mankracht tot twee maal zo hoog zijn als die van de ATM Plus-dienst.

De nieuwe dienst is beschikbaar in België, Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië, Nederland, Zweden en Zwitserland en tussen deze landen onderling. Tegen het eind van dit jaar zal de dienst ook in andere belangrijke regio's beschikbaar komen.

De MCI WorldCom ATM Plus-dienst is gebaseerd op een platform dat bestaat uit meerdere technologieën, die voorzien in zowel standaard ATM- als standaard LAN-connectiviteit. ATM Plus biedt een volledige reeks van telecommunicatiediensten, waaronder privé-lijnen, hoge snelheid datalijnen, verbindingen tussen telefooncentrales en Internet Protocol. Het geheel vormt één, goed beheersbare en schaalbare oplossing. Door verschillende IP-applicaties te segmenteren in virtuele LAN's (VLAN's) en deze VLAN's te koppelen met specifieke ATM Service Classes, stelt ATM Plus organisaties in staat om direct op IP-gebaseerde netwerkstrategieën te implementeren.

De ATM Plus-diensten worden geleverd via ATM-apparatuur dat geleverd, geconfigureerd, ondersteund en beheerd wordt door MCI WorldCom. In combinatie met het snelle MCI WorldCom-netwerk is het hiermee mogelijk voor MCI WorldCom om het prestatieniveau van een LAN te leveren over een Wide Area-verbinding, waarmee in feite de traditionele grenzen tussen LAN en WAN verdwijnen.

Geert de Groot, Managing Director van MCI WorldCom Nederland, verklaart: "Zakelijke klanten zien zich momenteel voor een dilemma gesteld bij het kiezen voor de beste netwerktechnologie. IP maakt inmiddels een enorme groei door. Maar in hun huidige vorm kunnen de op standaarden gebaseerde IP-netwerken niet de snelheid, de betrouwbaarheid en de Quality of Service bieden die grote organisaties vereisen. Onze ATM Plus-dienst, die gebaseerd is op het snelle wereldwijde netwerk van MCI WorldCom, is echter nu al in staat om gegarandeerde Quality of Service te bieden over IP-netwerken."

Met ATM Plus is het mogelijk om de bandbreedte en het soort diensten aan te passen aan de specifieke eisen van de klant. Naarmate de behoefte groeit, kunnen de beschikbare diensten worden uitgebreid, zodat organisaties hun netwerkbeheer zo eenvoudig mogelijk kunnen houden, terwijl ze toch flexibel en schaalbaar blijven. Door te voorzien in een rendabele, goed beheerde dienst, zorgt ATM Plus ervoor dat IT- en netwerkspecialisten meer tijd kunnen besteden aan het ontwikkelen en beheren van de bedrijfsapplicaties.

"ATM Plus levert onze klanten een kostenvoordeel op door het consolideren van meerdere netwerk-diensten in één enkele ATM-dienst. Deze is zeer schaalbaar, zodat klanten klein kunnen beginnen en daarna verder kunnen groeien, waarbij LAN- en ATM-technologieën met elkaar gecombineerd kunnen worden," aldus De Groot. "Door een goed beheerde netwerkinfrastructuur aan te bieden, stelt de ATM Plus-dienst klanten in staat om zich meer te richten op desktop-applicaties. Het zijn deze applicaties, die zich richten op de kernactiviteiten van de onderneming, die uiteindelijk een concurrentie-voordeel opleveren."

ATM Plus is gebaseerd op MCI WorldCom's internationale ATM-netwerkdienst. In tegenstelling tot andere internationale netwerkdiensten, biedt het MCI WorldCom-netwerk volledige ATM-functionaliteit bij een bandbreedte van 2 tot 45 Mbps. Daarbij wordt één complete verzameling van functies aangeboden via één gemeenschappelijk platform met volledig end-to-end beheer en controle.

Over MCI WorldCom
MCI WorldCom is een toonaangevend, wereldwijd opererend telecombedrijf. Het bedrijf is beursgenoteerd en behaalde in het boekjaar 1998 een omzet van $ 30 miljard. Het bedrijf telt ruim 75.000 medewerkers die in meer dan 65 landen actief zijn. Kenmerkend voor het bedrijf is het eigen wereldomspannende glasvezelnetwerk. Op basis van dit netwerk en de daarover te leveren services beoogt MCI WorldCom om binnen nu en maximaal vijf jaar de nummer één telecompartner te worden voor het bedrijfsleven en overheidsinstellingen.

In Nederland is MCI WorldCom in 1995 in Amsterdam gestart met 20 medewerkers. Nu telt de Nederlandse operatie 450 medewerkers en is het bedrijf behalve in Amsterdam gevestigd in Rotterdam en Utrecht. Eind 1999 zal daar nog een vestiging in Den Haag bijkomen. Op dit moment beschikt het bedrijf over eigen glasvezelnetwerken in Amsterdam en Rotterdam die rechtreeks gekoppeld zijn met het Pan-Europese netwerk. Om alle huidige en nieuwe klanten optimaal te kunnen bedienen zullen er in Nederland eind dit jaar 1.000 medewerkers voor MCI WorldCom actief zijn. Hiermee mag het bedrijf zich rekenen tot een van de grotere spelers op gebied van werkgelegenheid en investeringen in de infrastructuur in Nederland.

Voor meer informatie:
MCI WorldCom, Han van der Zwan, tel.: 020 - 7112621 en 06 - 55787150 of Anita van der Meer, tel.: 020 - 7112652 en 06 - 55787202

Het MCI Worldcom logo is digitaal op aanvraag beschikbaar

Meer informatie over MCI WorldCom is ook beschikbaar via Internet op: www.mciworldcom.nl. Uitgebreide informatie over de deregulering van de telecommunicatie in de verschillende Europese landen verschaft ook het digitale tijdschrift The New Telecom Magazine op:
www.comms-review.com/frame.htm.

Noten voor de redactie:
Met behulp van ATM-technologie kunnen klanten verschillende typen netwerkverkeer consolideren in één enkel netwerk-backboneplatform. De ATM-dienst van MCI WorldCom kan geconfigureerd worden om de netwerkkosten te optimaliseren op basis van het netwerktype. Een klant kan één enkele ATM-dienst afnemen, die de volgende mogelijkheden biedt:

Constant Bit Rate (CBR) geeft een klant gegarandeerd de beschikking over de bandbreedte waarvoor het contract is afgesloten. Dit is een oplossing voor organisaties die een hoog prestatieniveau of een specifieke bandbreedte tussen 1 en 8 MBps vereisen. Het is bij uitstek geschikt om bedrijfs- en tijdkritische applicaties in het datanetwerk te integreren, zoals videoapplicaties.

Variable Bit Rate (VBR) geeft de klant gegarandeerd de beschikking over een vaste bitcapaciteit, maar met de mogelijkheid om deze capaciteit te verhogen tot een van tevoren bepaald maximum, om pieken in het netwerkverkeer te kunnen verwerken. VBR voorziet organisaties van een oplossing voor de behoefte aan groeiende netwerkcapaciteit waarbij snelle responstijden van cruciaal belang zijn.

Available Bit Rate (ABR) geeft de klant de garantie van een gemiddelde bitsnelheid over een bepaalde tijdsperiode, echter zonder een gegarandeerde vaste capaciteit. Dit biedt klanten een rendabele oplossing voor applicaties die minder afhankelijk zijn van snelheid en tijd, zoals het zenden van bestanden en e-mail.

Een dienst waarin deze drie netwerkdiensten zijn gecombineerd, voorziet een klant van één geconsolideerde en goed beheerde backbone, waarover data, IP- en videoverkeer door heel Europa getransporteerd kunnen worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...