Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PVE: EU dient acties franse varkenshouders te voorkomen

Datum nieuwsfeit: 05-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Productschappen Vee, Vlees en Eieren

Persbericht,

nummer 27, d.d. 5 mei 1999

EU dient acties franse varkenshouders te voorkomen

De PVE hebben bij de Europese Commissie ernstig bezwaar gemaakt tegen de mogelijke acties van de Franse organisatie van varkenshouders FNP. De PVE wijzen er met nadruk op, dat de huidige marktcrisis een Europese crisis is en daarom ook zeker niet alleen de Franse varkenshouderij treft.

De Franse Féderation Nationale Porcine (FNP) heeft aangekondigd de komende maanden 80.000 biggen op te zullen kopen en af te maken. Op die manier wil men een bijdrage leveren aan een verbetering van de huidige marktsituatie.

Daarnaast kan het blokkeren van grenzen en autowegen deel uitmaken van de eigen Franse ‘maatregelen’ van de FNP. Buitenlandse vervoerders van biggen en mogelijk ook van varkens worden in dat geval het slachtoffer.

De PVE onderschrijven dat de marktsituatie in de varkenssector slecht is, maar vinden de Franse acties absoluut niet gepast en onwenselijk. De PVE hebben de Commissie daarom gevraagd dit te voorkomen.

De marktsituatie is te allen tijde een Europese aangelegenheid. In dat verband dringen de PVE (opnieuw) aan op maatregelen in de marktordening door het instellen van restituties voor de zogeheten Japandelen en voor de conserven.

Voor nadere informatie:

ir. Rob J. Tazelaar, voorzitter PVE

Tel. (070) 340 92 46

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie