Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw van het NIBUD : GeldRaad

Datum nieuwsfeit: 06-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NIBUD Persbericht

P E R S B E R I C H T

4 mei 1999

Nieuw van het NIBUD : GeldRaad

Eenvoudige informatiebladen om aan cliënten uit te reiken

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) heeft in 1999 een nieuw product uitgebracht: GeldRaad, een diskette met een vijftigtal informatiebladen over geldzaken. Niet alleen zware financiële problemen, maar ook tal van alledaagse geldkwesties komen aan bod. De teksten zijn helder en zeer eenvoudig geschreven. De diskette is bedoeld voor professionals die in hun dagelijks werk vragen krijgen van cliënten over geldzaken. Zij kunnen de cliënt eenvoudige aanreiken. Teksten uit de GeldRaad kunnen aangevuld worden met lokale gegevens en cijfers.

Ingewikkelde en alledaagse dingen
In GeldRaad komen diverse onderwerpen aan bod, ingewikkelde zaken maar ook alledaagse dingen zoals kosten van een baby-uitzet, de hoogte van zakgeld en telefoonkosten. De informatiebladen kunnen door professionals van verschillende instanties worden gebruikt, zoals sociale diensten, het maatschappelijk werk, de thuiszorg en schuldhulpverlening. GeldRaad geeft antwoord op onderstaande en andere vragen:

* hoe krijg ik mijn geldzaken op orde?

* hoe wordt kinderalimentatie vastgesteld?
* waar kunnen wij terecht voor informatie over aanpassing van de woning?

* ik heb geen bijstandsuitkering, kom ik toch in aanmerking voor bijzondere bijstand?

* wat is dat nou eigenlijk, het BKR in Tiel?

Helder en eenvoudig
De teksten zijn helder en eenvoudig geschreven. Elke tekst beslaat maximaal 2 vellen en is weergegeven in een relatief groot lettertype. Elk informatieblad is duidelijk te herkennen als NIBUD-informatie. Dit heeft als voordeel dat de informatie als objectieve informatie kan worden aangeboden. Via een eenvoudig zoeksysteem kan snel het juiste informatieblad worden gevonden. Ook is het mogelijk om van het ene blad naar verwante onderwerpen "door te klikken".

Tekst aanpassen
De teksten uit GeldRaad, kunnen door de gebruiker naar believen worden aangepast. Lokale wet- en regelgeving kan worden toegevoegd zoals kwijtscheldingsbeleid en regels met betrekking tot hulpverlening. Teksten kunnen ook worden aangevuld met cijfers, bijvoorbeeld in verband met bijzondere bijstand. Bij aanpassing van de tekst is het alleen niet toegestaan om gebruik te maken van het NIBUD-logo of de merknaam "GeldRaad".

Gebruiksgegevens / Prijs en bestelwijze
GeldRaad wordt geleverd op een 3,5 inch diskette en werkt op computers met Windows 3.1 of hoger. In het programma is een praktische toelichting opgenomen, die voor het gebruik geprint kan worden. GeldRaad kost ƒ 195,-. U kunt GeldRaad telefonisch bestellen op telefoonnummer 030-2 306 711, per fax 030-2 306 716 of via het bestelformulier op Internet.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie